×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
Menu
A+ A A-

«Μόδα» το σεξ από τα 15 για τους Βρετανούς

Οι έφηβοι αποκτούν πολύ νωρίς πια την πρώτη σεξουαλική εμπειρία τους, επηρεασμένοι από τα πρότυπα που προβάλλονται από το Διαδίκτυο, από το μιμητισμό ή και από την έντονη πίεση των συνομηλίκων τους. Μέχρι τα 15 χρόνια τους οι Βρετανοί έφηβοι έχουν την πρώτη σεξουαλική εμπειρία τους, σύμφωνα με έρευνες που δείχνουν ότι στα σχολεία έχει γίνει «μόδα» ο σεξουαλικός εκφοβισμός!


Η Κλερ Γουόκερ, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Τα όρια των εφήβων», που στηρίζεται και στα στοιχεία της Εθνικής Ενωσης Διδασκάλων, αναφέρει πως το πρόβλημα είναι μεγάλο στα σχολεία της χώρας, καθώς τα αγόρια συχνά προκαλούν και εκφοβίζουν τις συμμαθήτριές τους.


Σε ιδιωτικό σχολείο του Λονδίνου μέλη της οργάνωσης κλήθηκαν να μιλήσουν σε δύο αγόρια που «ανέβαζαν» προκλητικές φωτογραφίες των συμμαθητριών τους στο facebook. Στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου, μια 12χρονη έκανε στοματικό σεξ σε έναν 14χρονο, ενώ οι συμμαθητές του βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή. To ίδιο σχολείο αντιμετωπίζει αρκετές καταγγελίες από κορίτσια που υποστηρίζουν ότι 15χρονοι έφηβοι ασκούν βία εναντίον τους και προχωρούν σε άσεμνες κινήσεις.


Τα στοιχεία δείχνουν πως η ηλικία των εφήβων που έχουν την πρώτη σεξουαλική εμπειρία τους μειώνεται διαρκώς. To 1990 ήταν τα 17 χρόνια, το 2000 τα 16, ενώ το 2010 το όριο μειώθηκε στα 15! Επιπλέον, το 2008 έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το YouGov έδειξε πως το 40% των εφήβων ηλικίας 14-17 χρόνων ήταν σεξουαλικά ενεργοί.


Χιονοστιβάδα


To φαινόμενο της πρώιμης σεξουαλικότητας καταγράφεται σε μεγάλο βαθμό στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες. Στη Βρετανία, οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούν να «φιλτράρουν» πλέον τις πορνογραφικές ιστοσελίδες. Η οργάνωση υποστηρίζει πως οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν μερικές ρηξικέλευθες αποφάσεις και να εισαγάγουν από το νηπιαγωγείο τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, καθώς σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι δυσκολότερο να αντιστραφούν τα μηνύματα που έχουν λάβει ήδη.


Στη Γαλλία, τα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης έχουν ενταχθεί στα σχολεία από το 1973, τα οποία είναι υποχρεωμένα να συμπεριλάβουν 30-40 διδακτικές ώρες. To 2000 η κυβέρνηση προώθησε ενημερωτική εκστρατεία μέσω διαφημιστικών σποτ, αλλά και διανομή πέντε εκατομμυρίων φυλλαδίων σε μαθητές του λυκείου για την καλύτερη ενημέρωσή τους. Στη Γερμανία, το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης έχει ενταχθεί στα σχολεία από το 1970, ενώ από το 1992 έγινε υποχρεωτικό μάθημα βάσει νόμου.


Βιασμός-σοκ 9χρονης από 14χρονο στη Σκοτία


ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Εδιμβούργου στη Σκοτία εκδίκασε την υπόθεση ενός 14χρονου, ο οποίος, αφού παρακολούθησε μέσω του Διαδικτύου «σκληρό» πορνό ανάγκασε ένα εννιάχρονο κορίτσι να συνευρεθεί μαζί του. Ο νεαρός υποστήριξε πως ήθελε να νιώσει «μεγάλος». Επιπλέον παραδέχτηκε πως είχε διαπράξει και άλλα σεξουαλικά αδικήματα από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011. Η δικαστής αποφάσισε πως ο 14χρονος δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα παραμείνει υπό επιτήρηση, θα επισκεφθεί ψυχολόγο και θα συμμετάσχει σε συνεδρίες όπου θα συζητήσει για τις διαπροσωπικές και τις σεξουαλικές σχέσεις, αλλά και για τη χρήση του πορνό.


Στα 15,5 χρόνια ο μέσος όρος για τα Ελληνόπουλα


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ είναι τα στοιχεία μελέτης που παρουσιάστηκε στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας και αφορά στην έναρξη της ερωτικής ζωής των Ελλήνων. Σύμφωνα με επιδημιολογική μελέτη που πραγματοποίησαν από κοινού το Αρεταίειο Νοσοκομείο, το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και η Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας, τα νεαρά κορίτσια και αγόρια ξεκινούν το σεξ από την ηλικία των 15,5 ετών κατά μέσο όρο. Aπό την έρευνα, η οποία βασίστηκε στην επεξεργασία 5.000 ερωτηματολογίων, στα οποία απάντησαν μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου με μέσο όρο ηλικίας τα 17,4 έτη, προκύπτει ότι το 59,7% των εφήβων είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές, με μέση ηλικία πρώτης επαφής τα 15,5 έτη και μάλιστα, στην ηλικία αυτή οι έφηβοι έχουν αποκτήσει ήδη δύο ερωτικούς συντρόφους. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των εφήβων (92%) γνώριζε ότι ο κυριότερος τρόπος αντισύλληψης είναι το προφυλακτικό, ωστόσο μόνο το 37% το χρησιμοποίησε.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

επιστροφή στην κορυφή