Menu
A+ A A-

Προσφορά αγάπης από τους Ομογενείς της Νέας Υόρκης για το Μake-A-Wish Ελλάδος

Με συγκινητική ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου στην Νέα Υόρκη, εκδήλωση για τους Έλληνες ομογενείς και όχι μόνο, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη του έργου του Μake-A-Wish (Κάνε- Μια-Ευχή Ελλάδος). Η ιδέα και πρωτοβουλία ανήκει σ τη 17χρονη Χριστίνα Λεβέντη, η οποία με ευαισθησία και αφοσίωση κατάφερε για ένα βράδυ να ενώσει τις δυνάμεις της ελληνικής ομογένεια της Νέας Υόρκης, να παραθέσει ένα, πέρα από κάθε προσδοκία, επιτυχημένο δείπνο και να συγκεντρώσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για έναν πολύ σπουδαίο σκοπό!


Η Χριστίνα Λεβέντη, παιδί ομογενών η ίδια, παρατηρώντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να οργανώσει μια εκστρατεία με τίτλο “Giving to the children of Greece”, να προσπαθήσει να συγκεντρώσει όσο πιο πολλά χρήματα μπορεί και να στηρίξει έναν Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ελλάδας.


Στο πλαίσιο αυτό και λόγω της καλής φήμης του Οργανισμού μας ως παράρτημα του Διεθνούς Make-A-Wish (δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως για 8η συνεχόμενη χρονιά το Μake-A-Wish βραβεύεται για τη διαφάνεια στην οικονομική του διαχείριση), η Χριστίνα από την αρχή αποφάσισε να στηρίξει το Κάνε Μια-Ευχή Ελλάδος γνωρίζοντας παράλληλα ότι αν και τμήμα ενός Διεθνούς Φιλανθρωπικού Οργανισμού, για την εκπλήρωση των ευχών των παιδιών το Μake-A-Wish (Κάνε Μια-Ευχή Ελλάδος ) δεν χρηματοδοτείται από το εξωτερικό, ούτε ενισχύεται οικονομικά με κανένα άλλο τρόπο παρά μόνο από τις δωρεές και τις χορηγίες φυσικών προσώπων και εταιρειών.


Στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε η Χριστίνα με τη βοήθεια της οικογένειάς της, σε συνεργασία με το Μake-A-Wish Ελλάδος στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος του Μανχάταν, παραβρέθηκε πολύ μεγάλη μερίδα της ελληνικής ομογένειας της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Πρόξενου κ. Γεωργίου Ηλιόπουλου, ο οποίος μάλιστα προλόγισε την εκδήλωση και παρουσίασε τη Χριστίνα Λεβέντη. Όλοι τους στήριξαν έμπρακτα και με μεγάλο ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία ενώ το Μake-A-Wish (Κάνε- Μια-Ευχή Ελλάδος), εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Άντζελα Κέρος.


Για τη συγκέντρωση των χρημάτων, διοργανώθηκαν- εκτός από το προγραμματισμένο δείπνο- δωρεές και δόθηκε η δυνατότητα να Υιοθετηθούν συγκεκριμένες ευχές παιδιών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συνολικά υιοθετήθηκαν 11 Ευχές Παιδιών!


Χάρις σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία της Χριστίνας Λεβέντη, αλλά και στην ουσιαστική ανταπόκριση της ελληνικής ομογένειας της Νέας Υόρκης, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος ) θα μπορέσει να εκπληρώσει τις ευχές ακόμα περισσότερων άρρωστων παιδιών. Ελπίζουμε περίπου 30 με 40 ευχές.


Πρέπει να σημειωθεί πως όλες οι χρηματοδοτήσεις προς το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος ) είναι προς όφελος του Οργανισμού και των παιδιών ευχής.


Η Χριστίνα Λεβέντη, απόλυτα ευτυχισμένη τόνισε χαρακτηριστικά για τη βραδιά:


“Είμαι απίστευτα συγκινημένη και πραγματικά δε μπορώ να πιστέψω την υποστήριξη που βρήκα σε αυτή μου την προσπάθειά. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, George και Lily, τις αδερφές μου Evangelina και Natalie και τους φίλους μου για τη βοήθεια και τη συμπαράστασή τους σε όλη αυτή τη διαδικασία. Όμως, πάνω απ΄ όλους, θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συμμετείχαν με τις δωρεές τους ώστε να πραγματοποιηθούν οι ευχές των παιδιών που το έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Το ποσό που συγκεντρώσαμε είναι πραγματικά απαραίτητο στο Make- A- Wish Ελλάδος και με τιμά ειλικρινά που μπόρεσα να παίξω ένα σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωσή του. Εύχομαι αυτή η εισφορά να γεμίσει πολλά παιδικά πρόσωπα με χαμόγελα. Κι αν λυπάμαι για κάτι, είναι μόνο που δε θα είμαι εκεί να δω τα χαμόγελά τους με τα μάτια μου!”


Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διοίκηση και όλοι όσοι εργάζονται καθημερινά και με αφοσίωση για το σκοπό του Make-A-Wish Ελλάδος, νιώθουν απέραντη ευγνωμοσύνη για τη θερμή υποστήριξη της ελληνικής ομογένειας. Η Χριστίνα Λεβέντη, με τον πιο συγκινητικό τρόπο απέδειξε πως, παρά τις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνάει η χώρα μας, η εκπλήρωση των ονείρων των παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, είναι ένας τόσο σημαντικός και ιερός σκοπός που δεν πρέπει να σταματά ποτέ.


Και στο Make-A-Wish Ελλάδος γνωρίζουμε πολύ καλά πως η πραγματοποίηση των βαθιών επιθυμιών αυτών των παιδιών έχει τη δύναμη να ενισχύσει τον αγώνα τους για ζωή, να τους χαρίσει χαρά, ελπίδα και απεριόριστο κουράγιο!


Ιατρικός Τύπος

επιστροφή στην κορυφή