×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
Menu
A+ A A-

38 θύματα από πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική έξω από τη Μόσχα

 

Φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ψυχιατρική κλινική στο Ραμένσκι, έξω από τη Μόσχα, θεωρείται ότι στοίχισε τη ζωή σε 38 άτομα -κυρίως ασθενείς- που δεν κατάφεραν να αντιληφθούν εγκαίρως την πυρκαγιά.

 

Μόνο τρεις από όσους βρίσκονταν στο κτίριο κατάφεραν να διαφύγουν. Τα συνεργεία έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 29 σορούς.

 

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι 38 οι νεκροί, εκ των οποίων δύο είναι νοσηλευτές» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ολεγκ Σαλαγκάι.Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, στην κλινική βρίσκονταν 41 άνθρωποι. Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων, τρεις μεταξύ αυτών κατάφεραν να διαφύγουν.

 

«Η φωτιά ξέσπασε όταν όλοι κοιμούνταν» είπε αστυνομική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass. «Ορισμένοι μόλις ξύπνησαν προσπάθησαν να τρέξουν έξω για να σωθούν αλλά δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις και το κτίριο έχει σχεδόν καεί όλο» εξήγησε.

 

Φαίνεται πως η φωτιά ξεκίνησε από ξύλινο κτίριο στις εγκαταστάσεις της κλινικής και επεκτάθηκε στο κεντρικό κτίριο, χτισμένο από τούβλα αλλά με ξύλινες δοκούς, την ώρα που οι τρόφιμοι κοιμούνταν.

 

Η πυροσβεστική εξετάζει εάν η πυρκαγιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα και εάν τηρούνταν οι κανονισμοί πυρασφάλειας.

Πηγή: in.gr

 

επιστροφή στην κορυφή