×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
Menu
A+ A A-

Serial Killer… Βραζιλιάνα γιατρός κατηγορείται ότι σκότωνε ασθενείς της!

 

Κατά συρροήν δολοφόνος φαίνεται ότι υπήρξε Βραζιλιάνα γιατρός παθολόγος, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε επτά ασθενείς της για να ελευθερώσει κρεβάτια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου εργαζόταν. Στο μικροσκόπιο της έρευνας του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας, τίθενται συνολικά 300 υποθέσεις θανάτων ασθενών, για τις οποίες ενδεχομένως η γιατρός ευθύνεται!

 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η 56χρονη χήρα, δρ. Βιρτζίνια Σοάρες Ντε Σόουζα και η ιατρική της ομάδα, χορηγούσαν μυοχαλαρωτικά φάρμακα σε ασθενείς και στη συνέχεια τους μείωναν την τροφοδοσία του οξυγόνου, προκαλώντας το θάνατό τους από ασφυξία στο Ευαγγελικό Νοσοκομείο, στη νότια πόλη Κουριτίμπα.

 

Η  γιατρός συνελήφθη τον περασμένο μήνα και εναντίον της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού για επτά περιπτώσεις. Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν επίσης και εναντίον τριών ακόμη γιατρών, τριών νοσηλευτριών και ενός φυσιοθεραπευτή, που συνεργάστηκαν με τη Ντε Σόουζα.

 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το κίνητρο των φόνων,  που ήταν να ελευθερώνονται κρεβάτια στην ΜΕΘ του νοσοκομείου για άλλους ασθενείς, έγινε γνωστό από υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών της.

 

Ο δικηγόρος της Ντε Σόουζα, Ελίας Ματάρ Άσαντ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους φόνους και ότι η αθωότητα της γιατρού θα αποδειχτεί. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας περισσότερες περιπτώσεις θανάτων ασθενών, τους οποίους ενδέχεται να προκάλεσε η Ντε Σόουζα, καθώς οι αρχές ερευνούν τα ιατρικά αρχεία 1.700 ασθενών που πέθαναν τα τελευταία επτά χρόνια στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου επικεφαλής ήταν η Ντε Σόουζα.

 

«Ήδη έχουμε πιστοποιήσει περισσότερες από 20 περιπτώσεις και ερευνούμε σχεδόν 300 ακόμα», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας, δρ Μάριο Λομπάτο. Πάντως αν οι εισαγγελείς αποδείξουν ότι η Ντε Σόουζα σκότωσε 300 ασθενείς, τότε θα πρόκειται για μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις κατά συρροήν δολοφόνων στον κόσμο.

 

Σύμφωνα πάντως με τη δικογραφία, σε κάποιες περιπτώσεις, η Ντε Σόουζα απουσίαζε από το νοσοκομείο κι έδινε τηλεφωνικώς οδηγίες στους βοηθούς της πώς να τερματίσουν τη ζωή του ασθενή. Την περασμένη εβδομάδα, δικαστής της Κουριτίμπα διέταξε την αποφυλάκιση της Ντε Σόουζα και της ιατρικής της ομάδας.

 

 

Ιατρικός Τύπος

 

(με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

επιστροφή στην κορυφή