Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

5o Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

30 Μαΐου, 2019 @ 5:30 μμ - 8:00 μμ

5o Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, και ώρες 17:30-20:00, θα πραγματοποιηθεί το 5ο ετήσιο Συμπόσιο Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου με θέμα «Η Διεπιστημονικότητα στο Γήρας και τη Νόσο Αλτσχάιμερ». Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα στο αμφιθέτρο του Campus Αμαρουσίου [Σωρού 74].

Την ευθύνη της επιστημονικής διοργάνωσης του καθιερωμένου πλέον συμποσίου έχει το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Στο Συμπόσιο θα αναδειχθεί ο ρόλος της διεπιστημονικής ομάδας στην αντιμετώπιση του γήρατος και ιδιαιτέρως της νόσου Αλτσχάιμερ, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει μία εμπεριστατωμένη και αξιόλογη προσπάθεια ανάλυσης της παραπάνω νόσου που ως επί τον πλείστο αφορά το γήρας. Οι ομιλίες θα τονίσουν τον μηχανισμό και την πρακτική αντιμετώπισης του ανοϊκού ασθενή, πρωτίστως μέσα στο οικιστικό του περιβάλλον, αποτελώντας την πρώτη βοήθεια που επικαλούνται οι βοηθοί-φροντιστές στο βαρύ φορτίο του έργου τους

Το Συμπόσιο θα φιλοξενήσει διακεκριμένους επιστήμονες από τον χώρο της Εργοθεραπείας, της Λογοθεραπείας και της Φυσικοθεραπείας, ενώ θα εστιάσει στην ακόλουθη θεματολογία:

 Έξυπνο σπίτι – Ρομποτική – Πληροφορική: μεγαλύτερη αυτονομία στην Τρίτη ηλικία
► Ο ρόλος του νευρολόγου στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ: νεότερα δεδομένα
► Νόσος Αλτσχάιμερ: Κύρια χαρακτηριστικά και ο ρόλος του βοηθού-φροντιστή
► Η Φυσικοθεραπεία στην πρόληψη πτώσεων: το πρόγραμμα ασκήσεων Otago

Το Συμπόσιο απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας και επαγγελματίες Υγείας άλλων ειδικοτήτων, καθώς και σε άτομα τα οποία φροντίζουν ή έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα του 5ο Συμποσίου Εργοθεραπείας. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για τη συμμετοχή απαιτείται η κράτηση θέσης:
κα Χ.Κόλλια, Τ 2106199891, e-mail: hkollia@mitropolitiko.edu.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30 Μαΐου, 2019
Ώρα:
5:30 μμ - 8:00 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,