Γενικοί Όροι Χρήσης

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Τύπου.

Η Ιστοσελίδα μας έχει ως στόχο την παροχή ενημέρωσης και έγκυρης και γρήγορης δημοσιογραφικής κάλυψης των γεγονότων του κόσμου της Υγείας. Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρόντες Όρους Χρήσης πριν από την πρόσβαση ή τη χρήση της Ιστοσελίδας, καθώς όλο το περιεχόμενο, υλικό, πληροφορίες και υπηρεσίες, που διατίθενται σε εσάς μέσω της Ιστοσελίδας μας, υπόκεινται στους παρόντες Όρους χρήσης. Η χρήση της Ιστοσελίδας μας συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη από μέρους σας αποδοχή των Όρων Χρήσεως, όπως περιγράφονται παρακάτω. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με το περιεχόμενό τους, παρακαλείσθε να μην επισκέπτεσθε και να μην κάνετε χρήση της ιστοσελίδας μας.

1.Τροποποίηση στους Όρους Χρήσης

Ο Ιατρικός Τύπος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους παρόντες Όρους Χρήσης ανά πάσα στιγμή. Όλες οι τροποποιήσεις ισχύουν αμέσως μετά την ανάρτησή τους. Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να ανατρέχετε συχνά στο περιεχόμενο των παρόντων Όρων Χρήσεως και να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενό τους.

  1. Ανήλικοι

Η Ιστοσελίδα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από παιδιά κάτω των 13 ετών και σε κάθε περίπτωση δεν συνιστάται η πρόσβαση σε αυτήν χωρίς τη συναίνεση των ασκούντων τη γονική μέριμνα.

  1. Περιεχόμενο Ιστοσελίδας

Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες, που διατίθενται στον Ιστότοπό μας, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Καμία πληροφορία, υπηρεσία ή υλικό που προσφέρεται από ή μέσω του Ιατρικού Τύπου δεν πρέπει να ερμηνεύεται ή να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή φροντίδα. Οι πληροφορίες που διατίθενται μέσω του Δικτυακού Τόπου μας δεν έχουν ως στόχο τη διάγνωση ή τη θεραπεία οποιουδήποτε προβλήματος υγείας ή ασθένειας και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη συμβουλή του γιατρού ή άλλου πιστοποιημένου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Ιατρικός Τύπος δεν υποστηρίζει ή προτείνει συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις, φαρμακευτικά προϊόντα, γιατρούς ή άλλους παρόχους υγείας, που μπορεί να αναφέρονται ή να περιγράφονται στην Ιστοσελίδα του. Η αξιολόγηση της αξιοπιστίας των πληροφοριών, που παρέχονται από αυτόν τον Ιστότοπο, γίνεται αποκλειστικά από εσάς τους ιδίους και ο Ιστότοπος δεν φέρει ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις στο περιεχόμενο/πληροφορίες/υπηρεσίες του Site.

Αν και ο Ιατρικός Τύπος προσπαθεί να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την ακρίβεια του περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου, δεν παρέχει καμία εγγύηση ως προς την ορθότητα ή την ακρίβεια αυτού του περιεχομένου. Ορισμένες πληροφορίες που περιέχονται στον Ιστότοπο συγκεντρώνονται από διάφορες πηγές τρίτων. Είναι πιθανό ότι ο Ιστότοπος και το περιεχόμενό του θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ανακρίβειες ή λάθη. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε ένα τέτοιο περιστατικό, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για να το διορθώσουμε.

Το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας μπορεί να αλλάξει ή να ενημερωθεί χωρίς προειδοποίηση. Ο Ιατρικός Τύπος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας, να διαγράφει λογαριασμούς ή σχόλια, ανά πάσα στιγμή, κατά τη διακριτική του ευχέρεια, χωρίς καμία υποχρέωση να ενημερώνει τους προηγούμενους, τους τρέχοντες ή τους μελλοντικούς χρήστες της Ιστοσελίδας.

  1. Πνευματική Ιδιοκτησία

Όλο το περιεχόμενο, υλικό, πληροφορίες και άρθρα που εμφανίζονται, περιέχονται ή διατίθενται μέσω του Δικτυακού Τόπου προστατεύονται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Τα πλήρη στοιχεία των Υλικών του Δικτυακού μας Τόπου (συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, κειμένων, γραφικών, εικόνων, βίντεο, δεδομένων, σχεδιασμού, οργάνωσης, συλλογής, εμφάνισης κ.λπ) αποτελούν πνευματικά μας δικαιώματα και η κατάργηση ή η τροποποίηση αυτών απαγορεύεται αυστηρά.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση της Ιστοσελίδας μας, εν όλω ή εν μέρει, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεσή μας. Απαγορεύεται επίσης οποιαδήποτε αναπαραγωγή, διανομή, απόδοση, εμφάνιση, δημοσίευση των άρθρων μας, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση μας ή την αναφορά (ως πηγή) στην Ιστοσελίδα ή στο έντυπο περιοδικό του Ιατρικού Τύπου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται από εμάς με άδεια της ABPI (Association of the British Pharmaceutical Industry) μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους όρους αδειοδότησης της ABPI.

  1. Περιεχόμενο που υποβάλλεται στη ιστοσελίδα από τρίτους

Η Ιστοσελίδα μπορεί να σας επιτρέψει να συνεισφέρετε στην Ιστοσελίδα φωτογραφίες, εικόνες, βίντεο καθώς και άρθρα. Με την υποβολή οποιουδήποτε τέτοιου περιεχομένου  δηλώνετε ότι: α) Δεν θα παραβιάσετε οποιαδήποτε δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου. β) Δεν θα παραβιάσετε οποιοδήποτε κείμενη νομοθεσία. γ) Το περιεχόμενο που δημοσιεύετε δεν είναι δυσφημιστικό, απειλητικό, βίαιο ή άσεμνο. δ) Το περιεχόμενο δεν περιέχει οποιουσδήποτε ιούς, δούρειους ίππους, worms, time bombs ή οποιοδήποτε άλλο κακόβουλο λογισμικό που ενδέχεται να βλάψει την Ιστοσελίδα μας. ε) Το περιεχόμενο που δημοσιεύετε δεν προκαλεί ή δύναται να προκαλέσει ζημία σε τρίτους, σωματική βλάβη, θάνατο και δεν αποτελεί αποκάλυψη οποιωνδήποτε εμπιστευτικών ή ευαίσθητων δεδομένων και πληροφοριών που ανήκουν σε τρίτους.

Ο Ιατρικό Τύπος μπορεί να αφαιρέσει από την Ιστοσελίδα του ή τα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης που διαχειρίζεται οποιοδήποτε περιεχόμενο δύναται ή μπορεί να θεωρηθεί  δυσφημιστικό, εσφαλμένο ή αλλιώς ακατάλληλο, οποιαδήποτε στιγμή, κατά την αποκλειστική κρίση του. Διατηρεί επίσης το δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή τροποποίηση ή αφαίρεση Περιεχομένου που υποβάλλεται στον Ιστότοπο.

Ο Ιατρικός Τύπος και η επιστημονική του ομάδα διατηρεί το δικαίωμα, αλλά δεν υποχρεούται να παρακολουθεί, να επεξεργάζεται ή να αποκαλύπτει οποιεσδήποτε πληροφορίες περιεχομένου.

6.Περιορισμός ευθύνης

Ο Ιατρικός Τύπος δεν παρέχει ουδεμία εγγύηση σχετικά με την αξιοπιστία, την ακρίβεια, την πληρότητα ή την καταλληλότητα των παρεχόμενων πληροφοριών μέσω της Ιστοσελίδας. Η χρήση του Δικτυακού Τόπου παρέχεται «ως έχει» και γίνεται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.

Ο Ιατρικός Τύπος δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε δήλωση εγγύησης αναφορικά με την λειτουργία της Ιστοσελίδας, τις υπηρεσίες, προϊόντα, πληροφορίες και άλλο υλικό που διατίθεται μέσω αυτής.

Ομοίως, δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε άμεση, έμμεση, ειδική, παρεπόμενη ζημία οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανόμενων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά απώλεια εσόδων ή απώλεια κερδών, η οποία μπορεί να προκύψει από τη χρήση, πρόσβαση ή την αδυναμία χρήσης της Ιστοσελίδας αλλά και των πληροφοριών και άλλων υλικών που διατίθενται μέσω αυτής.

  1. Σύνδεσμοι προς ιστοσελίδες τρίτων μερών

Ο Ιστότοπος μπορεί να  περιέχει συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες του Διαδικτύου προκειμένου να μπορείτε να εντοπίζετε ευκολότερα πληροφορίες, προϊόντα ή υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν και να επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε. Οποιεσδήποτε συνδέσεις με τέτοιες υπηρεσίες παρέχονται για την εξυπηρέτησή σας μόνο. Ο Ιατρικός Τύπος δεν ελέγχει το περιεχόμενο αυτών των υπηρεσιών και δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτές ή για τυχόν απώλειες ή ζημιές που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση τους. Οι Ιστοσελίδες τρίτων μερών ενδέχεται να απαιτούν από εσάς να υποβάλετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Εάν αποφασίσετε να παρέχετε τέτοια στοιχεία, το κάνετε εξ ολοκλήρου με δική σας ευθύνη και υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης αυτών  των άλλων ιστότοπων.

  1. Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία

Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους. Για οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να προκύψει από την παρούσα Συμφωνία και δεν μπορεί να διευθετηθεί με άλλον τρόπο, αρμόδια ορίζονται τα Δικαστήρια των Αθηνών.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η παρούσα πολιτική απορρήτου είναι σύμφωνη με τον «Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων» [Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 που αφορά στη διαμόρφωση ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (General Data Protection Regulation General Data Protection Regulation).

Γενική Δήλωση

Μπορείτε να επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα μας ανώνυμα, χωρίς να παρέχετε σε εμάς καμία προσωπική πληροφορία.

Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα δεν πραγματοποιούμε καμία εμπορική συναλλαγή, ως εκ τούτου, δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ τα στοιχεία πιστωτικών ή άλλων καρτών. Επίσης, όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω e-mail σας παρακαλούμε να μην αποκαλύπτετε ποτέ ευαίσθητες πληροφορίες ή προσωπικά δεδομένα.

Προσωπικές πληροφορίες

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και να λαμβάνετε Newsletters, θα ζητήσουμε από εσάς, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, την υποβολή προσωπικών στοιχείων όπως το ονοματεπώνυμό σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Χρησιμοποιούμε αυτά τα προσωπικά σας δεδομένα για να επικοινωνούμε μαζί σας, να σας ενημερώνουμε και να απαντάμε σε τυχόν αιτήματα, καταγγελίες ή σχόλιά σας. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε οποιαδήποτε ενημέρωση από εμάς παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα επικοινωνίας, ώστε να απεγγραφείτε από τη λίστα μας.

Περιοχή Ιατρών

Ο Ιατρικός Τύπος διαθέτει στην ιστοσελίδα του ένα τμήμα αποκλειστικής πρόσβασης Ιατρών. Το τμήμα αυτό επιτρέπει σε ιατρούς να αποκτούν πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες υγείας και πληροφορίες λογαριασμού.

Για να εγγραφείτε στο τμήμα αυτό θα σας ζητηθούν προσωπικά στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμό σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνό σας, το Ίδρυμα όπου παρέχετε τις υπηρεσίες σας και τη βαθμίδα σας. Κατά την εγγραφή σας στο σύστημα, θα σας χορηγηθεί ένα όνομα χρήστη (username) και ένας προσωπικός κωδικός πρόσβασης (password) για την χρήση των οποίων παραμένετε αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Ανώνυμες Πληροφορίες

Όταν συνδέεστε στον Ιστότοπό μας, ο διακομιστής ιστού μας μπορεί να καταγράψει τη διεύθυνση IP του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε, πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης, το λειτουργικό σας σύστημα και τη διεύθυνση και τη σελίδα διαδικτύου που σας συνέδεσαν στην ιστοσελίδα μας. Αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι γενικές και απρόσωπες και συλλέγονται για τη διάγνωση τυχόν προβλημάτων με το διακομιστή μας, τη διαχείριση και τη βελτίωση του Ιστότοπού μας και τη δημιουργία συγκεντρωτικών στατιστικών αναφορών που αναλύουν γενικές πληροφορίες χρηστών και δημογραφικά στοιχεία.

Εμπιστευτικότητα

Ο Ιατρικός Τύπος δεν πωλεί, ανταλλάσσει, εκμισθώνει και δεν αποκαλύπτει με κανέναν τρόπο σε τρίτους οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία των χρηστών του για εμπορικούς σκοπούς.

Ο Ιατρικός Τύπος μπορεί να αποκαλύψει τις πληροφορίες αυτές μόνο στους υπαλλήλους ή συνεργάτες του, όπου αυτό απαιτείται για να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τους χρήστες.

Ο Ιατρικός Τύπος διατηρεί επίσης το δικαίωμα να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες υπό ειδικές περιστάσεις, όπως για παράδειγμα, όταν αυτό απαιτείται από τον Νόμο ή όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων του Ιατρικού Τύπου.

Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας. Η Ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί  cookies για να κατανοήσει και να αποθηκεύσει τις προτιμήσεις σας για μελλοντικές επισκέψεις και να συγκεντρώσει δεδομένα σχετικά με την επισκεψιμότητα του ιστότοπου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο μέλλον καλύτερη εμπειρία χρήσης και περιήγησης.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies μέσω των επιμέρους επιλογών του προγράμματος περιήγησης του υπολογιστή σας.

Δικαιώματα χρηστών

Έχετε ανά πάσα στιγμή δικαίωμα να αποκτήσετε πρόσβαση και να  μας στείλετε μήνυμα προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα στοιχεία που τηρούμε στο αρχείο μας, καθώς επίσης και να διορθώσετε ή επικαιροποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Μπορείτε ακόμα να ζητήσετε να διαγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα ανά πάσα στιγμή, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας που παρέχεται από την Ιστοσελίδα μας.

Χρόνος τήρησης προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται στη βάση δεδομένων του Ιατρικού Τύπου μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την πραγμάτωση των σκοπών επεξεργασίας σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και δεν διατηρούνται για περισσότερο από το χρονικό εκείνο διάστημα που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Επικοινωνία

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τα παραπάνω ή τυχόν παράπονα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο info@iatrikostypos.com

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ

Οι αλληλογραφίες ενημερωτικών δελτίων και το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελούν σταθερό μέρος του διαδικτυακού μάρκετινγκ και της σχέσης που η εταιρεία μας έχει αναπτύξει μαζί σας.

Τα προσωπικά δεδομένα είναι οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με ένα αναγνωρίσιμο άτομο. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο προφανή στοιχεία όπως τα ονόματα, τα στοιχεία επικοινωνίας, τους αριθμούς ταυτότητας, την τοποθεσία, τις εικόνες, τα τραπεζικά στοιχεία, το φύλο και την ηλικία, αλλά και λιγότερο προφανή στοιχεία, όπως τα αναγνωριστικά στο διαδίκτυο.

Η επεξεργασία είναι πολύ ευρεία. Περιλαμβάνει οποιοδήποτε σύνολο λειτουργιών που εκτελούνται σε προσωπικά δεδομένα, ανεξάρτητα από το εάν χρησιμοποιούνται αυτοματοποιημένα μέσα. Έτσι οποιαδήποτε συλλογή, καταγραφή, δομή, αποθήκευση, προσαρμογή ή τροποποίηση, ανάκτηση, χρήση συμβουλών, αποκάλυψη μέσω μετάδοσης, διάδοση, περιορισμός, διαγραφή ή καταστροφή – βασικά οτιδήποτε γίνεται με τα δεδομένα, θεωρείται επεξεργασία.

Νομική Βάση

Σκοπός της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η άμεση εμπορική προώθηση προϊόντων ή/και υπηρεσιών, η διαφήμιση και η ενημέρωση σας. Για την πραγμάτωση του σκοπού αυτού θα προβούμε στη συλλογή και εν γένει επεξεργασία μόνο όσων δεδομένων είναι αναγκαία, συναφή και κατάλληλα για τον σκοπό της επεξεργασίας. H επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης διενεργείται χάριν εξυπηρέτησης εννόμου συμφέροντος μας (αιτιολογική Σκέψη 47 ΓΚΠΔ).