Πανελλήνια Διημερίδα με επετειακό χαρακτήρα για τα 60 χρόνια της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής

0

Στο Ζάππειο Μέγαρο, η 9η Πανελλήνια Διημερίδα Παθολογικής Ανατομικής, με θέμα: “Το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο στη Νέα Εποχή”

 

Φέτος, η Πανελλήνια Διημερίδα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς η Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής (Ε.Ε.Π.Α.) γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Ε.Ε.Π.Α. έχει διαδράμει μέσα από μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών και τα μέλη της έχουν κληθεί να προσαρμοστούν σε πληθώρα επιστημονικών εξελίξεων, με πρωταρχικό σκοπό στην βέλτιστη προσφορά στους ασθενείς και στο κοινωνικό σύνολο.

Οι Παθολογοανατόμοι επηρεάζουν σχεδόν όλες τις πτυχές της φροντίδας των ασθενών, από τη διάγνωση καλοήθων νόσων, τη διαχείριση σοβαρότερων χρόνιων ασθενειών, την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση προκαρκινικών καταστάσεων, έως τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου.

Οι νέες επιστημονικές γνώσεις και οι διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις θέτουν διαρκώς προκλήσεις στους Παθολογοανατόμους, καθιστώντας αναγκαία τη δια βίου εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός της Διημερίδας, είναι να τεθούν στο προσκήνιο οι σύγχρονες εξελίξεις στην Επιστήμη και την Τεχνολογία, που αφορούν στην Ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής και συμβάλλουν στην εξέλιξη των Παθολογοανατομικών Εργαστηρίων, ώστε να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της σύγχρονης Ιατρικής.

Επιπλέον, θα αναδειχθούν κρίσιμα τρέχοντα θέματα που αφορούν στα Εργαστήρια Παθολογικής Ανατομικής, καθώς και η διασύνδεση τους με τους Θεσμικούς φορείς και το διεθνές επιστημονικό περιβάλλον.

Στην Πανελλήνια Διημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, με μεγάλη κλινική, ακαδημαϊκή και διοικητική εμπειρία, με στόχο την δέουσα διεπιστημονική προσέγγιση των δύσκολων και πολύπλοκων προβλημάτων της ιατρικής καθημερινότητας των Παθολογοανατόμων.

Η 9η Πανελλήνια Διημερίδα Παθολογικής Ανατομικής, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,  και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ τελεί υπό την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».

Εγγραφή online στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.e-myrtaly.gr/gr/eepa-workshop2024 και δια ζώσης στη Γραμματεία της Διημερίδας.

 

Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS – EACCME χορηγούνται 13,5 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

 

*Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους Παθολογοανατόμους και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν, στα παρακάτω spot που δημιουργήθηκαν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής:

 

https://youtu.be/HwuT7139wRU?si=a4noCe1592lz3Kqa

 

https://youtu.be/TWK3oYJv4e4?si=Zi9Vy46AJSdQgB-P