Λεύκανση δοντιών – Χαμογελάστε ξανά με αυτοπεποίθηση

0

Το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών τελικά φτάνει για να βλέπετε τα δόντια σας πιο λευκά; Η απάντηση είναι όχι! Μπορεί τα δόντια σας να είναι απολύτως υγιή, ωστόσο η απόχρωσή τους να μην είναι η αναμενόμενη.

Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα έχει η υγεία των δοντιών σας και κατόπιν η αισθητική τους, γι’ αυτό μην αμελήσετε σε καμία περίπτωση την επίσκεψη στον οδοντίατρο. Χρησιμοποιήστε μία οδοντόκρεμα που προστατεύει το σμάλτο και μην ξεχνάτε την καθημερινή χρήση νήματος.

Να θυμάστε ότι πριν λευκάνετε τα δόντια σας πρέπει να είναι υγιή ώστε να υπάρχει πολύ καλή βάση για να πραγματοποιηθεί η θεραπεία.

Είναι φυσικός ο αποχρωματισμός των δοντιών;

Τα κύρια αίτια του επιφανειακού αποχρωματισμού αφορούν τους λεκέδες από τα ποτά και τα τρόφιμα και φυσικά τα τσιγάρα, τις σάλτσες, τις καραμέλες. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τα γονίδια τα οποία παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία της οδοντοστοιχίας σας.

 

Αισθητική οδοντιατρική

Η λεύκανση δοντιών μπορεί να γίνει στο οδοντιατρείο ή στο σπίτι, με μασελάκι. Στο ιατρείο, ο γιατρός έχει την επίβλεψη που χρειάζεται ώστε το αποτέλεσμα να είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα σας. Ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί ειδικά μηχανήματα, εστιασμένου φωτός.

Η λεύκανση με laser αφορά μία πολύ δραστική ουσία λεύκανσης στα δόντια, όπου ο οδοντίατρος εστιάζει σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Σαφώς πρόκειται για την πιο ασφαλή μέθοδο που υπάρχει, με θεαματικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά τους χρόνους που θα πρέπει να γνωρίζετε, η λεύκανση στο σπίτι φαίνεται ότι χρειάζεται 2 – 3 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Από την άλλη η λεύκανση που θα γίνει στο ιατρείο γίνεται σε μία περίπου ώρα και το αποτέλεσμα θα το απολαύσετε σε 2-3 ημέρες.

Από πολλούς οδοντίατρους προτείνεται και ο συνδυασμός των δύο μεθόδων.

Οδοντίατρος Γναθολόγος Ευάγγελος Παπαδιώτης