Συνεργασία στους τομείς Ιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας Ελλάδας – Κίνας

0

Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον τομέα του μαιευτικού υπερήχου και η Πιστοποίηση και Διαπίστευση στον Διεθνή Οργανισμό ISUOG, ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Νίκος Βραχνής, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπίστευσης και Πιστοποίησης της Διεθνούς Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία (ISUOG).

Ο Καθηγητής επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Shanghai Changning Maternity & Infant Health Hospital, το οποίο διακρίνεται για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του στην υγεία των εγκύων και των νεογνών στην Κίνα. Η συνεργασία του νοσοκομείου με το Πανεπιστήμιο East China Normal University, που διαπρέπει διεθνώς στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης και έρευνας, και η επιστημονική πρόσκληση προς τον Έλληνα καθηγητή υπογραμμίζει την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία στην υγειονομική περίθαλψη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου του Νοσοκομείου και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Εμβρυομητρικής Ιατρικής των περιοχών του Δέλτα του Ποταμού Yangtze (YAUMI), με σκοπό τη συνεργασία σε θέματα ιατρικής εκπαίδευσης και έρευνας. Στη συνάντηση συμμετείχαν πολλοί ακαδημαϊκοί και διακεκριμένοι επαγγελματίες υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο hub.uoa.gr