Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους στα νοσοκομεία Αιγίου και Πρέβεζας

0

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, πραγματοποίησε επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας και στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Τον κ. Θεμιστοκλέους συνόδευε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας, ο κ. Θεμιστοκλέους συναντήθηκε με τη Διοικήτρια, Αντιγόνη Τσάγκλα, και στελέχη του νοσοκομείου. Κατά την επίσκεψή του περιηγήθηκε στους χώρους όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης των υποδομών. Ειδικότερα, επιθεώρησε τα έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Το έργο προβλέπει τη μεταστέγαση του ΤΕΠ σε νέο χώρο περίπου 500 τ.μ. στο κτίριο Β΄, με επέκταση και αναδιαμόρφωση των εγκαταστάσεων, καθώς και τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών στους χώρους των υφιστάμενων ΤΕΠ.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ο Υφυπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πρέβεζας, Σπυρίδωνα Κυριάκη, πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Ευθυμία Νικολάου. Στην συνέχεια, επιθεώρησε το πλήρως ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση 80 παλαιών κλινών με σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες, μαζί με στρώματα και συνοδευτικό εξοπλισμό. Η παρέμβαση βελτιώνει τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και διευκολύνει την καθημερινή εργασία του προσωπικού.

Μετά το πέρας των περιοδειών του, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε τα νοσοκομεία του Αιγίου και της Πρέβεζας για να δούμε από κοντά την πορεία των παρεμβάσεων και τις ανάγκες των ανθρώπων που υπηρετούν καθημερινά το ΕΣΥ. Οι περιοδείες μας στα νοσοκομεία της περιφέρειας μάς βοηθούν να έχουμε καλύτερη εικόνα των δυσκολιών και να επιταχύνουμε τις λύσεις που χρειάζονται. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδίου μας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με σταθερή προτεραιότητα τον ασθενή. Το ΕΣΥ σήμερα βελτιώνεται με έργα και χειροπιαστά αποτελέσματα. Όχι με μεγαλόστομα «θα» και πρόχειρες εξαγγελίες. Βούλησή μας είναι ο κάθε πολίτης, όπου κι αν ζει, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να έχει πρόσβαση στη φροντίδα που χρειάζεται. Με σεβασμό στην αξιοπρέπειά του, με σύγχρονα και ποιοτικά μέσα. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Σύστημα Υγείας σημαίνει εμπιστοσύνη στο κοινωνικό κράτος και στις δομές του. Το νέο ΕΣΥ που δημιουργούμε σήμερα αποτελεί επένδυση ζωής όχι μόνο για το παρόν αλλά και για τις επόμενες γενιές».