Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει σταθερά στην ιατρική καινοτομία

0

Το πρωτο σύστημα υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο πλαισιο της στρατηγικης συνεργασιας με την FUJIFILM

 

Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του ιατρικού του εξοπλισμού και της διαχρονικής του δέσμευσης προς τους Έλληνες ασθενείς για την παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προμηθεύτηκε το νέο, προηγμένο σύστημα υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM που έρχεται από το μέλλον στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δίνοντας νέα διάσταση στη διάγνωση και αξιολόγηση βλαβών του παγκρέατος, της χοληδόχου κύστης και των χοληφόρων αγγείων, του οισοφάγου, του στομάχου και του ορθού.

Με περαιτέρω βελτίωση των τεχνολογιών που καθιστούν δυνατή την απόδοση καθαρών εικόνων υπερήχων από τις επιφανειακές έως τις πιο βαθιές περιοχές της κοιλιάς και σχεδιασμένο με εξελιγμένη εργονομία, πολλά νέα εργαλεία και μοναδικές εφαρμογές που δημιουργούν νέα κλινική αξία, η ναυαρχίδα της σειράς ARIETTA της FUJIFILM αποτελεί την απάντηση του Ομίλου στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για διαγνωστική ακρίβεια, χωρίς συμβιβασμούς.

Οι κορυφαίες επιδόσεις του συστήματος υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM προσφέρουν στους ιατρούς του Ομίλου άνευ προηγουμένου δυνατότητες έγκαιρης και ακριβέστατης διάγνωσης μεγάλου αριθμού προβλημάτων υγείας, καθώς και εφαρμογής κρίσιμης σημασίας θεραπειών που βασίζονται σε υπερηχογραφική καθοδήγηση, όπως η θεραπεία παγκρεατικών κυστών, η τοπική θεραπεία όγκων του παγκρέατος και η EUS – κατευθυνόμενη χολαγγειοπαγκρεατογραφία.

Οι ειδικά εκπαιδευμένες και καταρτισμένες στον ενδοσκοπικό υπέρηχο ιατρικές ομάδες του Ομίλου αναμένουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά ένα σύστημα που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής σε κάθε κατηγορία: ποιότητα εικόνας, λειτουργικότητα και προηγμένες εφαρμογές, όπως Real Time Tissue Elastography, Dual gate Doppler, eFLOW, Contrast Echo Analysis, έτσι ώστε να προσφέρεται η μεγίστη δυνατή ιατρική φροντίδα στον Έλληνα ασθενή.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ο νέος επεξεργαστής υπερήχων Arietta 850 αποτελεί την πιο εξελιγμένη διεθνώς τεχνολογία για τη διενέργεια Ενδοσκοπικού Υπερήχου. Χάρις στην μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία FUJIFILM, ο Όμιλός μας εξασφάλισε πρώτος τη χρήση της τεχνολογίας αυτής στην χώρα».

Από πλευράς του, ο Δημήτρης Καραγιάννης, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δήλωσε:

«Το Ιατρικό Κέντρο και η FUJIFILM έχουν μία στρατηγική συνεργασία στον τομέα της γαστρεντερολογίας, που διαρκεί επί 27 συνεχή χρόνια. Είμαστε χαρούμενοι να υποδεχτούμε ένα ακόμη τεχνολογικό θαύμα, προϊόν της καινοτόμου τεχνογνωσίας της FUJIFILM. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, για έγκαιρη διάγνωση, αυτήν την τεχνολογία, που έρχεται από το μέλλον. Το τμήμα μας με την βοήθεια της ηγεσίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και την συνεργασία της FUJIFILM και της Ενδοσκοπικής, θα συνεχίζει να εργάζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τους ασθενείς μας».

Τη χαρά του «που η μακρόχρονη συνεργασία της FUJIFILM και της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΕ με τον Όμιλο ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ έχει σαν αποτέλεσμα μία ακόμη τεχνολογική πρωτιά προς όφελος των ασθενών», εξέφρασε ο Κίμων Καλόγλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ενδοσκοπική ΑΕ, προσθέτοντας ότι «το πρωτοποριακό σύστημα ενδοσκοπικού υπερήχου ARIETTA 850 FF ENDO που εγκαταστάθηκε στο ενδοσκοπικό εργαστήριο του Δρ. Καραγιάννη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συντελεί στην έγκαιρη ανίχνευση ακόμα και πολύ μικρών ανωμαλιών, ανοίγοντας το δρόμο για ακριβή και αποτελεσματική θεραπεία. Μαζί με την FUJIFILM απαντάμε στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των ιατρών και ταυτόχρονα υποσχόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε εξοπλισμό που θα βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, φράση που συνοψίζει την φιλοσοφία της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΕ».