12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολυμερών με διεθνή συμμετοχή 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου

0

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολυμερών με διεθνή συμμετοχή,  θα διοργανωθεί στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», από 30 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2018.

Η Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών στην Ελλάδα, αποτελεί μία συνεχώς αναπτυσσόμενη ερευνητική περιοχή, με αναρίθμητες τεχνολογικές εφαρμογές και νέες επιστημονικές προκλήσεις. Όλα τα νέα δεδομένα, θα τεθούν στο επίκεντρο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πολυμερών, με το ενδιαφέρον των επιστημόνων από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ερευνητικούς Φορείς και την Βιομηχανία να είναι στραμμένο για τέσσερις ημέρες στα Ιωάννινα.

Το συγκεκριμένο Συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Πολυμερών (ΕΛΕΠ), και προσελκύει σημαντικό αριθμό συνέδρων από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Να σημειωθεί, ότι το εν λόγω Συνέδριο έχει εξασφαλίσει την διοργάνωσή του και υπό την αιγίδα της European Polymer Federation (EPF) εκτός από την ΕΛΕΠ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό.

Επιπλέον, στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν επιστήμονες από τρία Τμήματα (Χημείας, Φυσικής, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτι που επιδεικνύει και αποδεικνύει την σφαιρικότητα της επιστημονικής γνώσης και τεχνογνωσίας στην Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, θα διοργανωθούν δύο ειδικές συνεδρίες με προσκεκλημένες ομιλίες διακεκριμένων Επιστημόνων στη μνήμη του Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μάριου Κοσμά, για τη συμβολή του στην Επιστήμη των Πολυμερών, μέσω της αναδυόμενης έρευνας.

Και οι δυο συνεδρίες θα λάβουν χώρα την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 15:00-17:00 και 17:30-19:00.

Η Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών στην Ελλάδα, αποτελεί μία συνεχώς αναπτυσσόμενη ερευνητική περιοχή, με αναρίθμητες τεχνολογικές εφαρμογές και νέες επιστημονικές προκλήσεις.

Επιπλέον, στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν επιστήμονες από τρία Τμήματα (Χημείας, Φυσικής, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτι που επιδεικνύει και αποδεικνύει την σφαιρικότητα της επιστημονικής γνώσης και τεχνογνωσίας στην Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγητής Τ.Μ.Ε.Υ. Απόστολος Αυγερόπουλος, τόνισε ότι στο Συνέδριο, θα παρουσιαστούν κατά προσέγγιση 60 ανακοινώσεις εισηγητών από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ τις εργασίες του αναμένεται να παρακολουθήσουν, τουλάχιστον 200 σύνεδροι. Συνολικά, θα δοθούν οκτώ προσκεκλημένες / plenary ομιλίες και 23 προσκεκλημένες / invited ομιλίες, από τους πλέον ειδικούς στην Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών, διεθνούς κύρους. Παράλληλα, θα δοθούν και άλλες 30 προφορικές ομιλίες από αξιόλογους νέους, αλλά και έμπειρους ερευνητές. Τέλος, θα υπάρξουν και συνολικά 105 παρουσιάσεις υπό μορφή αφίσας.

Στο Συνέδριο, θα δοθεί ειδικό βάρος και στην τόνωση της συνεργασίας των ακαδημαϊκών ερευνητικών ομάδων με τις Ελληνικές βιομηχανίες, στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων.

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Γεώργιος Φλούδας, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εξέλιξη της Τεχνολογίας των Πολυμερών. Όπως είπε 100 χρόνια μετά την εμφάνιση της λέξης «Πολυμερή», κανείς δε μπορούσε να προβλέψει ότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν σημαντικά υλικά, όπως για παράδειγμα το μέταλλο.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, θα διοργανωθούν δύο ειδικές συνεδρίες με προσκεκλημένες ομιλίες διακεκριμένων Επιστημόνων στη μνήμη του Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μάριου Κοσμά, για τη συμβολή του στην Επιστήμη των Πολυμερών, μέσω της αναδυόμενης έρευνας. Ο μαθητής του, αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Χημείας Κωνσταντίνος Βλάχος, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πορεία του Μάριου Κοσμά, σημειώνοντας ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο που θα μιλήσει για τον καθηγητή του και τα επιτεύγματά του.

Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου, είναι η Αγγλική.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.polyconf12.gr

*Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολυμερών με διεθνή συμμετοχή, στο facebook και στο twitter