26ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών 4 έως 6 Νοεμβρίου 2018 στο Makedonia Palace

0

 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών,4 έως 6 Νοεμβρίου 2018 στο Makedonia Palace

 

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Oστών (E.E.M.M.O), διοργανώνει το 26ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο “Makedonia Palace”, στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2018, με σκοπό την υψηλού επιπέδου επιστημονική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων στις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τα μεταβολικά νοσήματα των οστών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες διακεκριμένων ξένων και Ελλήνων ομιλητών,  ενώ, μεταξύ ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων θα παρευρεθούν και τρεις συγγενείς επιστημονικές εταιρείες, το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία, οι οποίες θα αναπτύξουν αντίστοιχα σε τρεις στρογγυλές τράπεζες ειδικά θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μεταβολισμό των οστών.

Στα πλαίσια του σκεπτικού για την ανάγκη δημιουργίας γέφυρας με νέους Έλληνες επιστήμονες που στα χρόνια της κρίσης έφυγαν από την Ελλάδα,  η Ε.Ε.Μ.Ο. – μέσω της πρωτοβουλίας Braingain – προσκάλεσε νέους Έλληνες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, να ανταλλάξουν γνώσεις καλών πρακτικών με τους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

«Το πρόγραμμα του συνεδρίου διαμορφώθηκε με βαθιά επίγνωση των δυσχερειών που παρουσιάζονται σήμερα στην άσκηση της ιατρικής και στην ανάγκη για ενημέρωση», δήλωσε η Πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Μ.Ο. κα Κασκάνη Ευαγγελία και συμπληρώνει:  «Ελπίζουμε με τη πλούσια θεματολογία και τη δομή του επιστημονικού προγράμματος, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων για μία ενδιαφέρουσα και γόνιμη επιστημονική συνάντηση.»

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει προβολή, μέσω προφορικών ή αναρτημένων ανακοινώσεων,  ερευνητικών εργασιών που έχουν διενεργηθεί στον ελληνικό χώρο σε σχέση με το γνωστικό αντικείμενο του οστικού μεταβολισμού.

Περισσότερες πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου και δελτία συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του Ε.Ε.Μ.Μ.Ο www.eemmo.gr