27ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας & 15ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής & Νέων Ιατρών

0

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΕΦΙΕ)

27ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας 15ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών

16 – 18 Απριλίου 2021, Online

www.27esfie.gr

 

Aπό 16 έως 18 Απριλίου 2021, θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο φοιτητικό γεγονός της Ελλάδας: το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας.

Οι εργασίες της 27ης διοργάνωσης με πανελλήνιο και διεθνή χαρακτήρα, θα φιλοξενηθούν online, σε 13 παράλληλες αίθουσες και σε ασφαλές – covid free περιβάλλον.

Το Συνέδριο είχε προγραμματιστεί να «επιστρέψει» στα Ιωάννινα, μετά από 19 χρόνια, καθώς στην πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών είχε διεξαχθεί με επιτυχία το 2002, το 8ο Συνέδριο. Ωστόσο οι υγειονομικές συνθήκες, επιβάλλουν τη διεξαγωγή του διαδικτυακά, με στόχο την ασφάλεια διοργανωτών, ομιλητών και συμμετεχόντων.

Παράλληλα με το 27ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί το 15ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών, το οποίο φέτος θα είναι ανανεωμένο, με εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με ειδική αναφορά στον COVID-19 που άλλαξε τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας αποτελεί την κορωνίδα των δράσεων της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (EΕΦΙΕ) και είναι μια παγιωμένη επί σειρά ετών διοργάνωση – θεσμός που ξεκίνησε το 1994, με επίκεντρο το φοιτητικό κοινό της Ιατρικής και των άλλων Σχολών Επιστημών Υγείας.

Στόχος της, είναι να ενώνει την ευρύτερη Ιατρική κοινότητα υπό έναν κοινό σκοπό: την εξέλιξη σε επιστημονικό και προσωπικό επίπεδο των μελλοντικών Ιατρών και κατ’ επέκταση της Ιατρικής Επιστήμης στη χώρα μας.

Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου Συνεδρίου έγκειται στο γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές (Ιατρικής και όχι μόνο) να παρουσιάζουν τις δικές τους εργασίες, όντας οι ίδιοι ομιλητές, βάζοντάς τους από νωρίς στη διαδικασία παραγωγής επιστημονικού έργου, από τα πρώτα κιόλας βήματα της ακαδημαϊκής τους ζωής, παρέχοντάς τους ερεθίσματα για ουσιαστική εμβάθυνση στην Ιατρική Επιστήμη και την επιστημονική έρευνα.

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου αναλαμβάνει κάθε χρόνο διαφορετικό Παράρτημα της ΕΕΦΙΕ. Φέτος, επιλέχθηκε το Παράρτημα Ιωαννίνων, μιας πόλης που διαθέτει μια Ιατρική Σχολή με σημαντική ιστορία που συμμετέχει διαχρονικά  στην διαμόρφωση των επιστημονικών εξελίξεων.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει «αγκαλιάσει» το Συνέδριο, όπως αποδεικνύεται από την συμμετοχή κάθε χρόνο χιλιάδων φοιτητών επιστημών υγείας και εκατοντάδων Καθηγητών, καθώς και από το επιστημονικό επίπεδο του Συνεδρίου, που κατατάσσουν το ΕΣΦΙΕ ανάμεσα στα πλέον διαχρονικά και μεγάλα ιατρικά συνέδρια της χώρας.

Στη φετινή διοργάνωση, οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 1.500!

Το επιστημονικό πρόγραμμα του 27ου ΕΣΦΙΕ περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, προφορικές και ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις, σεμινάρια και workshops. Τα Live Surgeries φυσικά δεν θα λείπουν από το πρόγραμμα, ενώ και η 25η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης θα είναι αναβαθμισμένη και προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα.

Η θεματολογία του Συνεδρίου αφορά σε όλο το φάσμα της Ιατρικής και στα πεδία διασύνδεσής της με άλλες επιστήμες και απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής, νέους Ιατρούς, φοιτητές και απόφοιτους συναφών σχολών επιστημών υγείας.

Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, ένα καινοτόμο και ξεχωριστό τριήμερο θα διεξαχθεί σε δεκατρείς online παράλληλες αίθουσες, σε ένα Συνέδριο – επιστημονική γιορτή της νέας γενιάς των επιστημόνων από την Ελλάδα και την Ευρώπη!

 

 

*Εγγραφές εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/27oepisthmonikosynedrioesfie