2ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

0

Για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων γιατρών που αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρα μας, στο εξωτερικό, μίλησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο  πλαίσιο του χαιρετισμού του, στο 2ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ,με θέμα «Νέοι Ορίζοντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στις 10-1-19.

«Ο τομέας της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αποτελεί πρωταρχικός πυλώνας της ανάπτυξης  του Τουρισμού υγείας της Ελλάδας, αφού έχει επιτύχει  ως ιατρική ειδικότητα με την συμβολή των διακεκριμένων Ελλήνων ιατρών να κάνει τη χώρα μας διάσημη διεθνώς, έχοντας προσφέρει το δώρο των χιλιάδων παιδιών ανά τον κόσμο σε αμέτρητες περιπτώσεις ζευγαριών που είχαν χάσει κάθε ελπίδα να γίνουν γονείς.

Το σύγχρονο ερευνητικό έργο στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή που επιτελείται στα ελληνικά εργαστήρια με στόχο την προσέλκυση νέων, και όχι μόνον, ερευνητών πρόκειται να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην ανατροπή του επώδυνου εθνικά φαινόμενου του brain drain .»,τόνισε ο κ. Πατούλης

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΙΣΑ, αναφέρθηκε στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο του συνεδρίου και συνεχάρη τους διοργανωτές κ.κ  Κ. Κωσταρά , Π. ΨαθάD.  Ziegler ,Θ. Μαντζαβίνο ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου συνομίλησε με την  Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τους κ.κ. Α. Καρταπάνη ,Γ. Σταματίου καθώς και με άλλα διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής και Πανεπιστημιακής κοινότητας που παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου.