5+1 πράγματα που απεχθάνεται ο σκύλος μας

0

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι πάντα στο πλευρό μας, μέρα – νύχτα. Αυτό δε σημαίνει ότι ορισμένες συμπεριφορές μας παύουν να τον ενοχλούν. Απεναντίας! Οι άνθρωποι έχουμε αναπτύξει εντελώς διαφορετικούς κώδικες επικοινωνίας σε σύγκριση με τα ζώα, γεγονός το οποίο και θα πρέπει να μελετήσουμε εάν θέλουμε την καλύτερη δυνατή σχέση μαζί τους. Ας εξερευνήσουμε λοιπόν μερικά από τα πράγματα που ο σκύλος μας δεν προτιμά, ή μάλλον, του προκαλούν απέχθεια.

 

Οι αγκαλιές

Ένας σκύλος θα εκδηλώσει τη στοργή του με διαφορετικό τρόπο από τον άνθρωπο. Ενώ για εμάς μια αγκαλιά αποτελεί δείγμα τρυφερότητας, ο σκύλος μας μπορεί να την εκλαμβάνει ως απειλή, ειδικά σε περιπτώσεις που τοποθετούμε τα χέρια μας γύρω από το λαιμό και τη ράχη του. Ένα χάδι στο κεφάλι ή στην πλάτη, μεταφράζεται ως αγκαλιά στο δικό του μυαλό.

 

Η έλλειψη ρουτίνας

Οι σκύλοι νιώθουν ασφάλεια όταν το πρόγραμμά τους έχει σταθερότητα. Το φαγητό, η βόλτα, το παιχνίδι, είναι δραστηριότητες τις οποίες περιμένουν με λαχτάρα, γι’ αυτό και θέλουν να γίνονται στην ώρα τους. Δημιουργώντας ένα πρόγραμμα που μπορούμε να τηρήσουμε, τους χαρίζουμε την πιο όμορφη καθημερινότητα που θα μπορούσαν να ζητήσουν.

 

Ο έντονος θόρυβος

Οι τετράποδοι φίλοι μας αγαπούν την ξεκούραση. Ο σκύλος μας σίγουρα προτιμά να αποσυρθεί όταν ένα δωμάτιο είναι πολύ θορυβώδες για τα γούστα του (έντονη μουσική, δυνατές ομιλίες κλπ.). Η δημιουργία ενός απομονωμένου χώρου με χαμηλό φωτισμό και ένα αναπαυτικό κρεβάτι σκύλου θα τον βοηθήσουν να ανακτήσει την ηρεμία του από όλες τις θορυβώδεις καταστάσεις που του προκαλούν στρες.

 

Η σφιχτή περίδεση

Εκτός από ενοχλητική, η σφιχτή περίδεση είναι συχνά επικίνδυνη για τον σκύλο μας. Τα περιλαίμια σκύλων πρέπει να αφήνουν χώρο τουλάχιστον ίσο με 2 δάχτυλα ανάμεσα στο λουράκι και στο λαιμό του κατοικίδιου μας. Το ίδιο ισχύει και για τα σαμαράκια σκύλων, τα οποία πρέπει να εφαρμόζουν σωστά, χωρίς να πιέζουν τα ζωάκια. Η διαρκής επίβλεψη έχει σημασία όταν το σκυλάκι μας παίζει μόνο του, ώστε να μην μπλεχτεί σε κάποιο κλαδί, κάγκελο κλπ.

 

Η πλήξη

Ένα απαιτητικό κοινό θέλει την καλύτερη δυνατή ψυχαγωγία, όλη τη μέρα! Σίγουρα, οι βόλτες με το αφεντικό του είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για έναν σκύλο. Πώς όμως μπορεί να γίνει και η υπόλοιπή του μέρα εξίσου ευχάριστη; Εξοπλίζοντας το σπίτι με παιχνίδια, ιδανικά μασώμενα, ο τετράποδος φίλος μας περνάει υπέροχα ακόμα και τις ώρες που πρέπει να μας αποχωριστεί.

 

+1.  Τα έντονα αρώματα

Η αίσθηση της όσφρησης ενός σκύλου είναι έντονη -τόσο έντονη που τον κάνει ικανό να αναγνωρίσει μυρωδιές έως και 20 χιλιόμετρα μακριά! Τα έντονα αρώματα μέσα σε έναν χώρο τον αποσπούν από τη ρουτίνα του, γεγονός το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να του προκαλέσει στρες. Πιο συγκεκριμένα, αρώματα με έντονη οξύτητα όπως αυτό του ξυδιού ή των εσπεριδοειδών είναι ανάμεσα σε αυτά τα οποία ο μικρός μας φίλος δεν αντέχει στον χώρο.

 

Βρείτε περισσότερα στο pet shop animal.gr!