Altion: Η νέα σειρά συμπληρωμάτων διατροφής από τη ΒΙΑΝΕΞ/ΒΙΑΝ

0

Στο χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής εισέρχεται δυναμικά η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε./ΒΙΑΝ Α.Ε., παρουσιάζοντας τη νέα σειρά Altion.

H νέα σειρά Altion προσφέρει καινοτόμα συμπληρώματα διατροφής υψηλής ποιότητας, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών του οργανισμού, τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών.

Τα συμπληρώματα διατροφής Altion έχουν παραχθεί από κορυφαίους προμηθευτές στην Ευρώπη και έχουν ελεγχθεί με βάση τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Επίσης, όλα τα προϊόντα της σειράς (ALTION Omega, ALTION Osteo, ALTION Kids Polyvitamins, ALTION Kids Probiotics, ALTION Kids Vitamin C, ALTION Kids IQ, ALTION D3) είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.

Τα συμπληρώματα διατροφής έρχονται να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται στον οργανισμό μας από την μη ισορροπημένη διατροφή, εξου και το όνομά τους ως «συμπληρώματα» διατροφής.

Το ασβέστιο

Το ασβέστιο, ένα μέταλλο απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών, ενώ είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την πήξη του αίματος και την ορμονική λειτουργία, την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, της οστεοπόρωσης, της δυσκοιλιότητας και κάποιων μορφών καρκίνου. Πολύ συχνά κρίνεται απαραίτητη η ταυτόχρονη λήψη βιταμίνης D η οποία συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Η βιταμίνη D

Αν και θα περίμενε κανείς η βιταμίνη του ήλιου, όπως ονομάζεται η D, να είναι σε πλεόνασμα στους Έλληνες, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έδειξαν το ακριβώς αντίθετο. Στην Ελλάδα, αντί για πλεόνασμα της D έχουμε έλλειμμα της βιταμίνης αυτής (περίπου ένας στους δυο Έλληνες παρουσιάζει χαμηλή συγκέντρωση βιταμίνης D (επίπεδα 25(ΟΗ)D3 < 0.30 ng/ml) ενώ σε παιδιά ηλικίας 9-13 ετών, διαπιστώθηκε ότι περισσότερα από 8 στα 10 ελληνόπουλα έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα).

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης D είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών. Επιπλέον, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, στον έλεγχο του σακχάρου αλλά και στην πρόληψη άλλων σοβαρών παθήσεων όπως διαφόρων μορφών καρκίνου, σκλήρυνσης κατά πλάκας, ψυχιατρικών νόσων, υπέρτασης καθώς και άλλων ασθενειών.

Η βιταμίνη C

Οι βιταμίνες C έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, συμμετέχει στη σύνθεση του κολλαγόνου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η λήψη της μάλιστα κρίνεται περισσότερο απαραίτητη σε όσους καπνίζουν ενώ είναι είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, δηλαδή δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό παρά αποβάλλεται εύκολα, οπότε πρέπει να λαμβάνεται σε καθημερινή βάση. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να παράγει από μόνος του βιταμίνη C.

Τα ω-3 λιπαρά

Τα ω-3 λιπαρά βοηθούν στην μείωση των καρδιοπαθειών, λόγω του ότι έχουν αντιυπερτασικές ιδιότητες, συμβάλλουν στην ρύθμιση των καρδιακών αρρυθμιών και μειώνουν την δημιουργία θρομβώσεων καθώς δρουν ενάντια στην προσκόλληση των αιμοπεταλίων και την λοίμωξη των αρτηριών. Επιπλέον μειώνουν τα επίπεδα των επιβλαβών λιπιδίων στον οργανισμό όπως η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια ενώ αντιθέτως αυξάνουν την καλή χοληστερόλη (HDL).

Εκτός από την συμβολή τους στην υγεία της καρδιάς, τα ω-3 λιπαρά συμβάλλουν και στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος και στη μείωση της αντίστασης των κυττάρων στη δράση της ινσουλίνης, γεγονός ευεργετικό για άτομα με διαβήτη. Άτομα με οστεοαρθρίτιδα μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση ω-3 λιπαρών λόγω του ότι μειώνουν την φλεγμονή στην περιοχή της άρθρωσης. Επιπλέον τα ω-3 λιπαρά συμβάλλουν στην μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης και δρουν ενάντια στην ανάπτυξη κάποιων μορφών καρκίνου όπως τον καρκίνο του προστάτη και του λεπτού εντέρου.

Έρευνες υποστηρίζουν ότι η λήψη ω-3 λιπαρών αυξάνει την μνήμη ενώ θεωρούνται ιδιαίτερα ευεργετικά για την βελτίωση της διάθεσής μας και την μείωση της κατάθλιψης λόγω του ότι όταν τα ω-3 λιπαρά οξέα ενσωματώνονται στις μεμβράνες των νευρικών κυττάρων τις κάνουν πιο ελαστικές και εύκαμπτες και έτσι υπάρχει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου. Έγκυες που προσλαμβάνουν ω-3 λιπαρά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν μειωμένες πιθανότητες ανάπτυξης κατάθλιψης που έχει σχέση με την εγκυμοσύνη (επιλόχεια κατάθλιψη).

Η νέα σειρά συμπληρωμάτων διατροφής Altion είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στα φαρμακεία.

Σημειώνεται ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.