Αναβάθμιση για τρία νοσοκομεία του ΕΣΥ

0

Συνεχίζεται το έργο της αναβάθμισης των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε εξοπλισμό και υποδομές.

 

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη το Γενικό Νοσοκομείου Λέρου, που με πρόσφατη τροπολογία απέκτησε πάλι τη διοικητική του αυτοτέλεια, βρίσκεται στη φάση τοποθέτησης ψηφιακού Μαστογράφου αξίας 111.500 € και σύγχρονου ψηφιακού ακτινολογικού αξίας 70.200 € με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ Εθνικών Πόρων του υπουργείου Υγείας, καθώς και Αξονικού Τομογράφου αξίας 250.000 € που αρχικά είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ του υπουργείου Υγείας και τελικά εντάχθηκε στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Νότιο Αιγαίο, μετά από συνεννόηση των υπουργείων Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο εξοπλισμός αυτός βρίσκεται ήδη στο νησί και έχει αρχίσει η εγκατάστασή του. Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση του νοσοκομείου, ενώ εύσημα πιστώνονται στη διοίκηση του νοσοκομείου και στη 2η ΥΠΕ για τις προσπάθειές τους και την γρήγορη και επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαγωνισμών.

Παράλληλα όσον αφορά το νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” υπογράφηκε σήμερα η έγκριση σκοπιμότητας και προχωρά ταχύτατα η προμήθεια ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει ανάγκη το νοσοκομείο. Πρόκειται για την προμήθεια μιας σύγχρονης «γ-κάμερας δύο κεφαλών» προϋπολογισμού 310.000 €.

Ταυτόχρονα για τον “Ευαγγελισμό” σήμερα υπογράφηκε έγκριση σκοπιμότητας για την εκτέλεση του έργου «Ανακαίνιση τμήματος του υπογείου (στάθμη 1) του παλιού κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Η μελέτη, που έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, προϋπολογίζει τη δαπάνη για το έργο σε 1.500.000 €, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, που όπως σημειώνει το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έχει “πολύτιμη” συμβολή στον χώρο της δημόσιας Υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: efsyn.gr