Αποξηραμένα φρούτα & ξηροί καρποί – Πώς ωφελούν τον οργανισμό σας

0

Τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί, έχουν πολλές ιδιότητες που ωφελούν τον οργανισμό και προσφέρουν βασικά συστατικά που σχετίζονται όχι μόνο με την πρόληψη ασθενειών αλλά και με την υγεία του εντέρου και της καρδιαγγειακού συστήματος. Τα πιο δημοφιλή αποξηραμένα φρούτα είναι μεταξύ άλλων τα σύκα και τα δαμάσκηνα. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και δεν αλλοιώνονται εύκολα, δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσετε και έτσι αποτελούν μία από τις πιο εύκολες λύσεις για όσους αναζητούν ένα γρήγορο σνακ. Επίσης, ακόμα κι αν δεν είναι η εποχή τους, μπορείτε να τα απολαμβάνετε.

Τέλος οι βιολογικοί ξηροί καρποί μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα δεν αυξάνουν το σάκχαρο, γι’ αυτό μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τα γλυκά, ειδικά για τους διαβητικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι διατροφολόγοι τα προτείνουν σαν σνακ ενδιάμεσα των γευμάτων.

Σύκο

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τις «Συκάτες Γεύσεις» θα βρείτε τα αποξηραμένα σύκα με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας. Εκτός από απολαυστικά, περιέχουν σίδηρο, κάλιο και φολικό οξύ. Αποκτήστε τα εύκολα και γρήγορα.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι μία σημαντική πηγή βιταμινών και εκτός των άλλων ρυθμίζουν το πεπτικό σύστημα, γι’ αυτό και προτιμώνται από όσους υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Συνδυάστε τα με το γιαούρτι σας ή εντάξτε τα στην συνταγή του κέικ.

Μείγμα Ξηρών Καρπών με σταφίδες

Για εσάς που αγαπάτε τους ξηρούς καρπούς και μάλιστα τους ψημένους, σας προτείνουμε τις ποιοτικές και υγιεινές διατροφικές επιλογές, σε μία συσκευασία που κλείνει και ανοίγει πολύ εύκολα για να την έχετε μαζί σας στο γραφείο, στο γυμναστήριο, στην εκδρομή. Διαθέσιμο online από εδώ.

Στο agrolicious.gr σας περιμένει μία μεγάλη ποικιλία από πολλές ιδιαίτερες επιλογές σε βιολογικούς ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Άμεση αποστολή στην πόρτα σας.