Ημέρα Εταιρικής Υπευθυνότητας AstraZeneca «Responsible Science»

0

Η 18η Απριλίου ήταν η φετινή ημέρα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Responsible Science» της AstraZeneca. Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι της εταιρείας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν ανθρώπους και οικογένειες που το έχουν ανάγκη, στηρίζοντας το έργο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Μπορούμε». Οι εργαζόμενοι της AstraZeneca, με τη βοήθεια του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου και της ομάδας του, μαγείρεψαν για καλό σκοπό, με στόχο να παρέχουν 2.000 μερίδες φαγητού στους συνανθρώπους μας με ανάγκη.  Η δράση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι άνθρωποι της AstraZeneca κατάφεραν να ετοιμάσουν τελικά 2.200 μερίδες φαγητού, οι οποίες διανεμήθηκαν μέσω του «Μπορούμε» σε φορείς που στηρίζουν οικογένειες και ευπαθείς ομάδες με τρόφιμα, όπως ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Μαρκοπούλου, ο Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών, ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης, ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Αντωνίου Κουβαρά «Επτάλοφος» και το οικοτροφείο ΕΠΑΨΥ Παλλήνης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κύριος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό μέλος του «Μπορούμε», ο οποίος δήλωσε ότι: «Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Καθημερινά, σώζουμε φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και το προσφέρουμε, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζουμε επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.»

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου κα Έλενα Χουλιάρα δήλωσε: «Με την Ημέρα Εταιρικής Υπευθυνότητας της AstraZeneca, εκφράζουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το Responsible Science είναι για εμάς συνειδητή επιλογή. Με τις εθελοντικές δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, για την Υγεία και την Κοινωνία που διοργανώνουμε μένουμε πιστοί στις αξίες της εταιρείας μας».

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μια διεθνής βασισμένη στην επιστήμη βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία εστιάζεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως για τη θεραπεία νόσων σε τρία θεραπευτικά πεδία – Ογκολογία, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Νεφρικές παθήσεις & Μεταβολικά Νοσήματα και Αναπνευστικές παθήσεις. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης επιλεκτικά στους τομείς αυτοάνοσων νοσημάτων, νευροεπιστημών και λοιμωδών νοσημάτων. Η AstraZeneca ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.astrazeneca.com