Το θέμα των διαφορετικών barcode και πάλι στο προσκήνιο

0

Το θέμα με τα διαφορετικά barcode μεταξύ συσκευασιών προϊόντων και της εφαρμογής eΔΑΠΥ του ΕΟΠΥΥ επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ έβγαλε καινούρια ανακοίνωση ότι από τον επόμενο μήνα δεν θα αποζημιώνει στους φαρμακοποιούς γνωματεύσεις με διαφορετικά barcode.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από 1η Ιουνίου 2018 «δεν θα αποζημιώνονται τα αναλώσιμα που έχουν διαφορετικό barcode από αυτό που έχει δηλωθεί στο e-ΔΑΠΥ».

Ο Οργανισμός εξηγεί ότι «έχει διαπιστωθεί σε αρκετές περιπτώσεις υποβολών ότι τα επικολλημένα στη γνωμάτευση κουπόνια δεν φέρουν τον κωδικό ΕΑΝ που έχει δηλωθεί στον Οργανισμό ή ακόμα και την περιγραφή του είδους και την ποσότητα του προϊόντος», επισημαίνοντας ότι «από 01.06.2018 τα κουπόνια θα πρέπει να αναγράφουν τον κωδικό ΕΑΝ, τον κωδικό ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ και την εμπορική ονομασία του προϊόντος».

«Η αντίστοιχη δαπάνη δεν θα γίνεται δεκτή και δεν θα αποζημιώνεται»

Επίσης συμπληρώνει: «αν στις υποβολές μηνός Ιουνίου 2018 (εκτελέσεις από 01.06 έως 30.06.2018) διαπιστωθεί μη ταύτιση των ανωτέρω κωδικών στο παραστατικό εκτέλεσης και των αντίστοιχων του αυτοκόλλητου κουπονιού ή διαφορετική εμπορική ονομασία, η αντίστοιχη δαπάνη δεν θα γίνεται δεκτή και δεν θα αποζημιώνεται».

Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι φαρμακοποιοί καλούνται να υποστούν τις συνέπειες, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι για τα διαφορετικά barcodes καθώς είναι θέμα είτε της εταιρείας είτε του eΔΑΠΥ και το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μεταξύ τους.

Από το farmakeutikoskosmos.gr