Τα drones στην υπηρεσία της Γραμμής Ζωής – Silver Alert και της ΕΟΔΑ

0

Mε σκοπό να βοηθήσει εθελοντικά στην αποτελεσματικότερη αναζήτηση αγνοουμένων ή ανθρώπων που χρειάζονται άμεση βοήθεια μέσω της χρήσης σύγχρονων drones, η flygreecedrone έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη Γραμμή Ζωής – Silver Alert 1065 και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ).

Η flygreecedrone ενεργώντας πάντα με γνώμονα την κοινωνική της ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, αλλά και με την πολυετή εμπειρία της στο χειρισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κινητοποιείται άμεσα για τον έγκαιρο εντοπισμό κάθε εξαφανισμένου (σε δύσβατες και μη περιοχές) και το αίσιο τέλος για εκείνον και την οικογένειά του. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν ήδη 82 χλμ. πτήσεων σε 16 αποστολές για την ανεύρεση ηλικιωμένου στη περιοχή των Μεγάρων Αττικής.

Πώς θα γίνεται αυτό

Χρησιμοποιώντας ιπτάμενες κάμερες, η ομάδα της flygreecedrone, μπορεί να κάνει εναέριες βόλτες πάνω από καταλύματα, πολιτιστικά κέντρα, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμάνια και έργα υποδομών, μέχρι και παραλίες, κόλπους, χερσονήσους, δάση, αμπελώνες και καταφύγια, ώστε να αναδείξει την ομορφιά και την ιστορία του τόπου και να την προβάλλει σε κάθε πιθανό επισκέπτη. Μέρη που δεν έχουν προσεγγιστεί μέχρι τώρα αλλά και προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να διαφημιστούν με τον πιο άμεσο και εντυπωσιακό τρόπο (π.χ. σκάφη, τουριστικές εκδρομές κτλ.). Κάθε είδους επιχείρηση μπορεί να προωθηθεί στο διαδίκτυο μέσω των εναέριων βίντεο και φωτογραφιών υψηλής ευκρίνειας και να γίνουν πόλος έλξης ακόμη περισσότερων πελατών.

Αναξιοποίητα κονδύλια μπορούν να επενδυθούν για την προβολή ενός τόπου σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, μέσω της διάδοσης των συγκεκριμένων βίντεο, που θα εναλλάσσουν εικόνες – σαν κινούμενες κάρτ ποστάλ! Εκτός από τα εξωτερικά όμως πλάνα, η flygreecedrone πραγματοποιεί και εσωτερικές περιηγήσεις με ευελιξία.

Τα οφέλη βέβαια με την χρήση των σύγχρονων drones είναι πολλαπλά. Τα πτητικά αυτά μέσα εκτός από εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες, έχουν και ρόλο σωτήριο, όταν κινδυνεύει μια ανθρώπινη ζωή.

Μπορούν να εντοπίσουν και να προλάβουν άμεσα μια εστία φωτιάς που τείνει να εξαπλωθεί, πετώντας πάνω από μια δυσπρόσιτη περιοχή, χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Μπορούν επίσης να συνεισφέρουν στη παρακολούθηση λουόμενων σε δημοφιλείς παραλίες και πολλές φορές να λάβουν ενεργό ρόλο σε προσπάθειες διάσωσης με σωσίβια.