ΙΣΝ: «Εντοπίζοντας τα Barcodes του Εγκεφάλου μας»

0

Την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, το Ινστιτούτο Zuckerman του Πανεπιστημίου Columbia θα φιλοξενήσει τη νέα διάλεξη της σειράς Stavros Niarchos Foundation Brain Insight Lectures.

 

Οι διαλέξεις της σειράς Brain Insight Lectures είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, με δωρεάν είσοδο, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή για την εξασφάλιση εισόδου.

Η διάλεξη με τίτλο: «Εντοπίζοντας τα Barcodes του Εγκεφάλου μας: Κάνοντας Χρήση της Γενετικής για τον Εντοπισμό 100 Δισεκατομμυρίων Νευρώνων του Εγκεφάλου» θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6:30 – 8 μ.μ. (EST) στο Forum Auditorium του Πανεπιστημίου Columbia, και θα μεταδοθεί ζωντανά.

Ο Δρ Tom Maniatis, Καθηγητής Βιοχημείας και Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Zuckerman, θα μιλήσει για τις πρωτεΐνες που επιτρέπουν στους νευρώνες μας να διακρίνουν μεταξύ των δικών τους διακλαδώσεων και των χιλιάδων άλλων νευρώνων με τους οποίους συνδέονται, μία ικανότητα απαραίτητη για τον σχηματισμό ενός λειτουργικού εγκεφαλικού κυκλώματος.

Η σειρά διαλέξεων Brain Insight Lectures αποτελεί μία από τις δύο πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται στο Ινστιτούτο Zuckerman, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η δεύτερη πρωτοβουλία, με τίτλο Πρόγραμμα Δασκάλων-Μαθητών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσφέρει τη δυνατότητα σε δασκάλους γυμνασίου και λυκείου σε σχολεία της Νέας Υόρκης να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα σχετικά με τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Στη συνέχεια μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από τη σειρά διαλέξεων και να τις εντάξουν στην παράδοση των μαθημάτων.