Εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

0

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος  (31 Μαΐου) πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που είχε την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας.

Φέτος η απονομή των βραβείων και επαίνων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Καφέ Merlin, 1ος όροφος) την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 17.00.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει  ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς ο οποίος θα αλληλεπιδράσει δημιουργικά με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Κύριος στόχος του διαγωνισμού ήταν η ενεργός συμμετοχή μαθητών Δημοτικών σχολείων από όλη τη χώρα και η ανάδειξη των σοβαρών επιπτώσεων του καπνίσματος και του παθητικού καπνίσματος, έχοντας ως μέσο την καλλιτεχνική δημιουργία. Ένας ακόμη στόχος ήταν οι μαθητές να ευαισθητοποιήσουν τους μεγαλύτερους για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Ο διαγωνισμός είχε την υποστήριξη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς δύο καθηγητές του τμήματος συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή. Στις τρεις καλύτερες επιλεγμένες φωτογραφίες θα δοθεί ως έπαθλο χρηματικό ποσό, ενώ θα δοθούν έπαινοι και αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί εκπρόσωποι των κομμάτων στον τομέα της υγείας, ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ηλεκτρονική σελίδα της ΕΚΕ www.hcs.gr και από τη σελίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Facebook.