Ευρωκλινική Αθηνών: Ένας χρόνος αριστείας με κορυφαίους δείκτες ποιότητας

0

Το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων της Ευρωκλινικής Αθηνών, με επικεφαλής τον εξειδικευμένο χειρουργό Δρ. Ευάγγελο Καρβούνη επαναπιστοποιήθηκε πρόσφατα ως «Center of Excellence» για το υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει, την εξειδίκευση και εμπειρία των επιστημόνων ιατρών και τη συμμόρφωση της Κλινικής προς τα κριτήρια του Ιδιωτικού Πρωτοκόλλου BP02, σημειώνοντας εξαιρετικά υψηλά επίπεδα στις κλίμακες αξιολόγησης και ποιοτικού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι ειδικοί ελεγκτές του ανεξάρτητου φορέα πιστοποίησης TÜV Austria Hellas.

Αξιοσημείωτοι είναι οι δείκτες ποιότητας του Κέντρου που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018. Συγκεκριμένα, στο σύνολο των περιστατικών η μέση διάρκεια νοσηλείας ήταν λιγότερο από μία ημέρα (22 ώρες), δεν πραγματοποιήθηκε καμία απολύτως μετάγγιση αίματος, στο 96% των ασθενών δεν τοποθετήθηκε σωλήνας παροχέτευσης, στο 99% των ασθενών δεν υπήρξε ανάγκη συνταγογράφησης παυσίπονων κατά το εξιτήριο, ενώ καταγράφηκε μόνο μία επανεισαγωγή ασθενούς για χορήγηση ασβεστίου. Στις ολικές θυρεοειδεκτομές το μήκος της τομής είναι μεταξύ 2-2,5 εκ. ενώ  ταυτόχρονα, στο 100% των επεμβάσεων πραγματοποιήθηκε πλαστική τεχνική αποκατάστασης της τομής, χωρίς ράμματα για αφαίρεση.  Επιπλέον σε όλες τις επεμβάσεις,  χρησιμοποιήθηκε νευροδιεγέρτης για την προστασία των φωνητικών χορδών, με άμεση ομιλία του συνόλου των ασθενών, αμέσως μετά την αφύπνισή τους, στη χειρουργική κιόλας αίθουσα.

Το Κέντρο, το οποίο είναι το πρώτο πιστοποιημένο Center of Excellence στην Ελλάδα, αποτελεί σήμερα ένα κέντρο αναφοράς τόσο σε πανευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι κατά το προηγούμενο έτος τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών από το εξωτερικό που εμπιστεύθηκαν την Ευρωκλινική και το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων με επικεφαλής τον Δρ. Ευάγγελο Καρβούνη.

Ο κος Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωκλινικής Αθηνών δήλωσε: «Ο όμιλος της Ευρωκλινικής στηρίζει με κάθε μέσο, τα πρωτοπόρα και δυναμικά Κέντρα Υψηλής Εξειδίκευσης. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το υψηλό επιστημονικό έργο και το απαράμιλλο ήθος των ιατρών μας, δεσμευόμενοι απέναντι στους ασθενείς μας για τη διαρκή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας».

Από την πλευρά του, ο διακεκριμένος χειρουργός ενδοκρινών αδένων και Διευθυντής του Κέντρου Δρ. Ευάγγελος Καρβούνης δήλωσε: «Για εμάς, την ιατρική οικογένεια του Center of Excellence, πίσω από τους εντυπωσιακούς αριθμούς και τις επιβραβεύσεις, κρύβονται τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των ασθενών μας. Με επιστημονική ευθύνη και συνέπεια, με σεβασμό στον ασθενή, όντας στην αιχμή των διεθνών εξελίξεων της χειρουργικής θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων και αξιοποιώντας την πλούσια εγχειρητική εμπειρία, δεσμευόμαστε να υπηρετούμε την ‘Αριστεία’ στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών μας».

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών και για τα οποία πιστοποιήθηκε ως το 1ο στην Ελλάδα και την Ευρώπη «patients friendly hospital».

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 ενώ πιστοποιήθηκε πρόσφατα και με  ISO 9001:2015.www.euroclinic.gr