Ευρωκλινική Αθηνών: Παγκόσμιος ιατρικός προορισμός για χειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου

0

Η Ευρωκλινική Αθηνών αναδεικνύεται σε παγκόσμιο ιατρικό προορισμό όσον αφορά στις απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου και ειδικότερα εκείνες του γλοιοβλαστώματος, ενός ιδιαίτερα επιθετικού καρκίνου στον εγκέφαλο, δίνοντας ελπίδα και λύση σε ασθενείς που δεν τους αναλαμβάνουν ακόμα και τα πλέον αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού.

Το τελευταίο διάστημα ασθενείς από τη Γαλλία, την Κίνα και το Βέλγιο ταξίδεψαν ως την Ελλάδα και την Ευρωκλινική Αθηνώνκαι εμπιστεύθηκαν τον Καθηγητή Απόστολο Σταθόπουλο,αναγνωρισμένο νευροχειρουργό με πολυετή εμπειρία και διεθνώς διάσημο για την έρευνά του πάνω στον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου. Μεγάλα κέντρα του εξωτερικού δεν αναλάμβαναν να χειρουργήσουν τους ασθενείς αυτούς, αναφερόμενα στην αφαίρεσή των όγκων ως αδύνατη ή μάταιη, με πολύ μεγάλες πιθανότητες οι ασθενείς να μην ξυπνήσουν ποτέ ή να εμφανίσουν κάποια σημαντική νευρολογική διαταραχή. Και τα τρία περιστατικά χειρουργήθηκαν επιτυχώς από τον κ. Σταθόπουλο και την ομάδα του, έφυγαν από την Ευρωκλινική Αθηνών περιπατητικοί και ως και σήμερα ζουν στις χώρες τους μία υγιή ζωή με τις οικογένειές τους, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ το μέσο όρο επιβίωσης που τους έδιναν τα αντίστοιχα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού.

Ο Καθηγητής κ. Απόστολος Σταθόπουλος και η εξειδικευμένη του ομάδα που αποτελείται από νευροχειρουργούς, αναισθησιολόγους, νευροψυχολόγους, ογκολόγους και ψυχοθεραπευτές, με εφόδιο τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες περίθαλψης της Ευρωκλινικής Αθηνών αποτελούν πλέον έναν παγκόσμιο πυρήνα τεχνογνωσίας και θεραπείας του γλοιοβλαστώματος.

Το πολύμορφο γλοιοβλάστωμα είναι ένας όγκος ο οποίος διηθεί σε πολύτιμες νευρικές δομές του εγκεφάλου. Ο Καθηγητής κ. Σταθόπουλος διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση και ερευνητική εμπειρία στη συγκεκριμένη πάθηση έχοντας ο ίδιος στο ερευνητικό του κέντρο σχεδιάσει ένα ενέσιμο φάρμακο, μία κυτταρική ανοσοθεραπεία, που επιτίθεται αποτελεσματικά στα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα, επιμηκύνοντας σημαντικά το προσδόκιμο ζωής ασθενών τελικού σταδίου με γλοιοβλάστωμα.

Η Ευρωκλινική Αθηνών επί 20 χρόνια τώρα, υλοποιεί πρωτοποριακές χειρουργικές τεχνικές, τόσο σε συνεργασία με κορυφαίους ιατρούς, όσο και με την εξασφάλιση της αρτιότερης τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο ολοκληρωμένη θεραπεία σε όλους τους ασθενείς.

Πηγή: Business.gr