Σωτήρης Μπερσίμης: Δύο σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

0

Σημαντική αναγνώριση των καινοτομιών που εφαρμόστηκαν την τελευταία διετία στον ΕΟΠΥΥ -για τον εξορθολογισμό και τον έλεγχο των δαπανών και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας- αποτελούν οι δύο πρόσφατες σημαντικές διακρίσεις που έλαβε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης.

Οι δύο διακρίσεις ειδικότερα, καταδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι ο αγώνας της διοίκησης του Οργανισμού και προσωπικά του Σωτήρη Μπερσίμη με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών στα δύσκολα υγειονομικά και φαρμακευτικά πεδία, δεν πήγε χαμένος, αλλά αποτελεί θα λέγαμε, έναν «οδικό χάρτη» σε περιόδους που οι πόροι δεν περισσεύουν.

Συγκεκριμένα:

Ο κ. Μπερσίμης έλαβε το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS). Πρόκειται για σημαντική διάκριση καθώς για πρώτη φορά το βραβείο απονέμεται σε Έλληνα και πρώτη φορά σε manager δημόσιου οργανισμού.

Παράλληλα, ο κ. Μπερσίμης εκλέχτηκε νέος Πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network.

Και στις δύο περιπτώσεις το κρίσιμο σημείο της επιτυχίας του είναι η προστιθέμενη αξία που δημιούργησε για τον Οργανισμό, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και την επιστήμη της στατιστικής, αναζητώντας τα διαθέσιμα στοιχεία (big data) και επιτυγχάνοντας βέλτιστες αποφάσεις υπό συνθήκες αβεβαιότητας.