Έζησε 12 χρόνια χρόνια πιστεύοντας ότι ήταν επιληπτική

0

Εξειδικευμένο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα στο Hadassah άλλαξε τη ζωή της

Η δεκαοκτάχρονη Ρεβέκκα, που από παιδί διαγνώστηκε με επιληψία, πληροφορήθηκε ότι οι κρίσεις που είχε οφείλονταν τελικά σε συναισθηματικές αιτίες, έπειτα από εξειδικευμένη εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ.

«Η Ρεβέκκα ήταν 18 ετών όταν επισκέφθηκε τη Νευροψυχιατρική Κλινική το Νοσοκομείου Hadassah, πιστεύοντας για 12 χρόνια ότι έπασχε από επιληψία,» εξήγησε ο διευθυντής της κλινικής Δρ. Σίρι Μπεν-Ναΐμ. Παρόλο που έπαιρνε αντιεπιληπτική φαρμακευτική αγωγή για χρόνια και ακολουθούσε αυστηρούς κανόνες διαβίωσης, οι κρίσεις της Ρεβέκκας είχαν επιδεινωθεί και αυξηθεί.  Εξειδικευμένο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) κατέδειξε ότι δεν υπήρχε επιληπτική εγκεφαλική δραστηριότητα. «Όταν ενημερώσαμε τη Ρεβέκκα και τους γονείς της ότι οι κρίσεις οφείλονταν σε συναισθηματικές αιτίες και όχι επιληψία, ήταν δύσκολο για την οικογένεια», είπε ο Δρ. Σίρι Μπεν-Ναΐμ.

Ειδικοί της κλινικής δούλεψαν με τη Ρεβέκκα για να προσδιορίσουν τις αίτιες πίσω από τις κρίσεις της και να της μάθουν τρόπους να τις ελέγξει, ενώ καθοδήγησαν και τους γονείς της. Μείωσαν σταδιακά τα φάρμακα επιληψίας, ενώ έμαθαν στη Ρεβέκκα πώς να εντοπίζει τα σημάδια επικείμενης κρίσης και της παρείχαν τα εργαλεία για να τις προλαβαίνει και αποφεύγει. Η θεραπεία τη βοήθησε να συμπληρώσει τις σπουδές της στο κολλέγιο.  «Είμαστε περήφανοι που συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα στους διεθνείς πρωτοπόρους στον συγκεκριμένο τομέα και που είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους ασθενείς μας αυτό το εξαιρετικό επίπεδο φροντίδας», είπε ο Δρ. Σίρι Μπεν-Ναΐμ.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah (www.hadassah-med.com) των Ιεροσολύμων είναι ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται αποκλειστικά από το νοσοκομείο αυτό.

H εταιρεία iMER (International Medical Evaluation and Referral) αποτελεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας πάροχο Ιατρικών Υπηρεσιών, προσφέροντας θεραπείες στα πλέον εξειδικευμένα και προηγμένα τεχνολογικά ιατρικά ιδρύματα σε Κύπρο και Ισραήλ από επιστήμονες πρωτοπόρους στην ειδικότητά τους, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah σε Κύπρο και Ελλάδα.