Σισμανόγλειο: Βραβεύτηκε για το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων του

0

Με το 4ο υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης κατά της γρίπης των εργαζομένων, την περίοδο 2016-2017, ανάμεσα σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδος αναδείχθηκε το Σισμανόγλειο.

Ο καλός αυτός λόγος, ήταν η αφορμή για να βραβευθεί το νοσοκομείο από τον Υπουργό Υγείας και τη Συντονιστική Επιτροπή Εμβολιασμού Επαγγελματιών Υγείας.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση και τη διασπορά λοιμωδών νοσημάτων και επομένως η εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού συντελεί στη μείωση της επίπτωσης νοσηρότητας λοιμωδών και ενισχύει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.

«Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων»

Όπως αναφέρει ο διοικητής του Σισμανόγλειου, του Αμαλία Φλέμινγκ και του διασυνδεόμενου σε αυτό νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κ. Εμμανουήλ Κουτάλας, «Το Ιατρείο Εργασίας, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και το Φαρμακευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου μεριμνούν για την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων και για την έγκαιρη και άμεση διάθεση των εμβολίων που παραλαμβάνονται από το Υπουργείο Υγείας. Η Διοίκηση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμούς, θα προωθήσει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης εισέτι περαιτέρω».