H RAFARM γιορτάζει 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς

0

Η εταιρεία καθιερώνει τη «Δωρεά Ν. Ρασσιάς» για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Το 2024 στηρίζει το Σωματείο «ΕΡΜΗΣ» με τον καινοτόμο θεραπευτικό εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας NIRVANA

 

Τετάρτη,  21 Φεβρουαρίου 2024.  Η RAFARM, συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυση της, με πολλά και σημαντικά ορόσημα, πρωτιές και  διακρίσεις που την κατατάσσουν μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Οι συνεχείς επενδύσεις στην Ελλάδα, η εξωστρέφεια, ο προσανατολισμός στην καινοτομία, οι συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η εταιρική υπευθυνότητα, αποτελούν βασικούς πυλώνες επιχειρηματικής δραστηριότητας της RAFARM και σηματοδοτούν τη νέα αναπτυξιακή διαδρομή της.

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της RAFARΜ κ. Νικόλαος Ρασσιάς, για την επέτειο των 50 χρόνων δήλωσε: «Η ιστορία της RAFARM έχει πρωταγωνιστές το όραμα, το θάρρος, την εντιμότητα, την ακεραιότητα και τη μεθοδικότητα που διακρίνουν τους ανθρώπους της. Το ορόσημο των 50 χρόνων δεν είναι μόνο για να κοιτάξουμε πίσω, αλλά και για να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό να αναπτύσσουμε και να παράγουμε υψηλής ποιότητας και τεχνογνωσίας φάρμακα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή κόσμο και να αφήσουμε θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία».

Η RAFARM  γιορτάζει 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς και καθιερώνει τη «Δωρεά Ν. Ρασσιάς» που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και της έρευνας από την Πανεπιστημιακή κοινότητα.  Φέτος, στηρίζει το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες “ΕΡΜΗΣ” για την υλοποίηση του καινοτόμου θεραπευτικού προγράμματος για ΑΜΕΑ,  “NIRVANA”.

Το NIRVANA είναι ένα πιστοποιημένο ιατροτεχνολογικό σύστημα που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα, και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίζει την κινητική και γνωστική αποκατάσταση σε ασθενείς με νευροκινητικές διαταραχές. Είναι το μόνο σύστημα που προσφέρει στον χρήστη απόλυτη ελευθερία κινήσεων χωρίς να απαιτεί τη χρήση ειδικών εξαρτημάτων στα μάτια, στα χέρια ή άλλους αισθητήρες. Στις νέες εγκαταστάσεις του Σωματείου δημιουργήθηκε η αίθουσα NIRVANA – ένας πολυαισθητηριακός χώρος όπου το άτομο με αναπηρία μέσω νευρο-αισθητηριακής διέγερσης βελτιώνει, εξελίσσει & τελειοποιεί τις ικανότητες του με ενδιαφέρουσες ασκήσεις προσαρμοσμένες στις δυνατότητές του σε πραγματικό χρόνο.

Το εκπαιδευτικό και θεραπευτικό πρόγραμμα NIRVANA προσφέρει βιβλιοθήκη ασκήσεων καθώς και ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες αξιολόγησης της πορείας/θεραπείας κάθε ωφελούμενου. Η υψηλού επιπέδου πρωτοποριακή εκπαίδευση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με κλινικούς γιατρούς και διαθέτει δεκάδες  κατηγορίες ασκήσεων με διαφορετικούς στόχους (Κινητική Θεραπεία, Γνωσιακή Θεραπεία) και για διαφορετικά  τμήματα σώματος.

Το πρόγραμμα NIRVANA πρότεινε ο κ. Νικόλαος Γκούβας, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής ΕΡΜΗ, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρος κλάδου Πληροφορικής & Καινοτόμων Τεχνολογιών, Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία. H ομάδα εκπαιδευτών του ΕΡΜΗ θα αξιοποιήσει την υψηλή τεχνολογία για εκπαίδευση και εφαρμογή θεραπειών προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε ωφελούμενου ΑμεΑ με συγκεκριμένο πρόγραμμα εβδομαδιαίων συνεδριών. Η πορεία-θεραπεία κάθε ωφελούμενου θα αξιολογείται κάθε τρίμηνο.

Προς τιμήν του δωρητή, η αίθουσα NIRVANA πήρε το όνομα του Ιδρυτή και Προέδρου της RAFARM, κου Ν. Ρασσιά.

 

Σχετικά με τη RAFARM

Η RAFARM, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, δρα με εξωστρέφεια, έχει εξειδίκευση στα οφθαλμικά και καθιερωμένη παρουσία στην παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη. Εξάγει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο και επενδύει το 13% του κύκλου εργασιών σε Έρευνα και Ανάπτυξη. Παράλληλα, έχει σημαίνοντα ρόλο και δυναμική εμπορική δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της και επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε υψηλής ποιότητας φαρμακευτικά σκευάσματα και την υποστήριξη του έργου των επαγγελματιών υγείας.

Για τα έτη 2021-2027, η RAFARM υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα,  δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενδυναμώνει την ομάδα της με επιστήμονες  υψηλής εξειδίκευσης, επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και ανοίγει νέες αγορές. Η εταιρεία ενισχύει διαρκώς την εξειδίκευσή της σε σύνθετα φαρμακευτικά προϊόντα και επενδύει σε πλατφόρμες υψηλής τεχνολογίας για την ανάπτυξη και παραγωγή οφθαλμικών και ενέσιμων σκευασμάτων.

Η RAFARM αναπτύσσεται μαζί με τους ανθρώπους της, ενδυναμώνει τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, προσφέρει ίσες ευκαιρίες και σέβεται τη διαφορετικότητα.

RAFARM, εξελισσόμαστε πέρα από το προφανές και δημιουργούμε θετικό αποτύπωμα στη ζωή των ανθρώπων

 

Σχετικά με το Σωματείο ΑμεΑ  ΕΡΜΗΣ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες με την επωνυμία «Ο ΕΡΜΗΣ», με έδρα το Ελληνικό-Ν. Αττικής, είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό. Ιδρύθηκε το 1988 από Γονείς και Κηδεμόνες Ατόμων με Αναπηρίες (Νοητική Αναπηρία-Σύνδρομο Down-Αυτισμός-Ψυχικές Αναπηρίες-Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες). Διαθέτει Ειδική Πιστοποίηση ως Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας .

Σε καθημερινή βάση παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες σε 100 περίπου ενήλικες ΑμεΑ οι οποίοι σύντομα θα αυξηθούν σε 150 στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις μέσα στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού. Στη διάρκεια αυτών των 36 ετών πάνω από 1.600 ΑμεΑ και οι οικογένειές τους έχουν ωφεληθεί από τις υπηρεσίες του Σωματείου. Αρκετoί έχουν καταφέρει να ενταχθούν  στην αγορά εργασίας. Πρόσφατα το Σωματείο προχώρησε σε μια νέα υπηρεσία κάλυψης αναγκών των ΑμεΑ, εκτός από το εκπαιδευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα: τη Δημιουργία της 1ης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ» στην Αργυρούπολη.

Στόχος του Σωματείου είναι η διαμόρφωση, η υλοποίηση και η παρακολούθηση ενός πολυδιάστατου, συστηματικού και συνεκτικού πλαισίου αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων υποστήριξης των ΑμεΑ , πρότυπο σε όλη τη χώρα, συμβαδίζοντας με τις διεθνείς εξελίξεις.