Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στη Γενική Συνέλευση του Π.Ο.Υ. στη Γενεύη

0

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – World Health Assembly- η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας και μέλος του Standing Committee του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, είχε συναντήσεις με τον Διευθυντή του Π.Ο.Υ., Dr Tedros Ghebreyesus και με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Π.Ο.Υ. , Dr Hans Kluge, στις οποίες συμμετείχε και ο Πρέσβης Αλέξανδρος Παπαϊωάννου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Γενεύη, ο οποίος τιμά με την εξαιρετική του δουλειά τη χώρα μας.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας αλλά και η ετοιμότητα για οποιαδήποτε νέα κρίση, ένα σχέδιο που πρέπει να υπογραφεί έως το 2024 από όλες τις χώρες μέλη.

Και οι δύο Διευθυντές εξήραν τον ρόλο της Ελλάδας και το πόσο βοηθητικό για όλο τον Π.Ο.Υ. είναι το Γραφείο Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, που εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Doctor Tedros Ghebreyesus και λειτουργεί στην Αθήνα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η έρευνα People’s Voices που γίνεται σε όλον τον κόσμο, σχετικά με το πώς αισθάνονται οι πολίτες για τα συστήματα υγείας σε κάθε χώρα και τις αλλαγές που θέλουν. Η παρουσίαση της έρευνας People’s Voices, που τελεί υπό τη μέριμνα και του Υπουργείου Yγείας της Ελλάδας, έγινε από την επικεφαλής, Prof Margaret Kruk του Harvard και υπεύθυνη της ομάδας Quest. Τη συνάντηση άνοιξαν η Αναπληρώτρια Yπουργός, Μίνα Γκάγκα και η Dr Natasha Azzopardi- Muskat του Π.Ο.Υ. Η σχετική έρευνα θα ολοκληρωθεί και για την Ελλάδα στο επόμενο τρίμηνο.