Η Angelini Pharma εντάσσει στην ηγετική της ομάδα τον Rafal Kaminski ως νέο Επιστημονικό Διευθυντή

0

Ο Rafal Kaminski ως Chief Scientific Officer θα ηγηθεί του μελλοντικού μοντέλου ανάπτυξης νέων φαρμάκων, Έρευνας και Καινοτομίας της Angelini Pharma

Προηγουμένως εργάστηκε ως Chief Scientific Officer στην OncoAndredi Therapeutics και κατείχε διεθνείς ηγετικές θέσεις R&D στην UCB και τη Roche

Η Angelini Pharma, μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία που αποτελεί μέρος της ιδιωτικής εταιρείας Angelini Industries, εντάσσει τον Rafal Kaminski στην ηγετική της ομάδα, ως νέο Επιστημονικό Διευθυντή. Ο Rafal Kaminski έχει ευρεία διεθνή εμπειρία στην ανακάλυψη και την καινοτομία φαρμάκων και θα ηγηθεί της στρατηγικής Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) της Angelini Pharma. Θα αναλάβει τα καθήκοντα του τον Ιανουάριο του 2022.

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ενσωμάτωση του Rafal που ολοκληρώνει την ηγετική μας ομάδα. Θα συμβάλλει καθοριστικά στο να αναπτύξουμε μια ηγετική θέση στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και των Σπάνιων Ασθενειών», σχολίασε ο Pierluigi Antonelli, Διευθύνων Σύμβουλος της Angelini Pharma. «Ο Rafal φέρνει έναν σημαντικό πλούτο εμπειρίας έχοντας οδηγήσει το τμήμα Ε&Α από την ανακάλυψη στην κλινική ανάπτυξη μικρών καινοτόμων μορίων. Θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση της τρέχουσας και μελλοντικής στρατηγικής μας στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένου του ξεχωριστού μοντέλου έρευνας και καινοτομίας μας».

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Rafal Kaminski κατείχε ανώτερους ηγετικούς ρόλους Ε&Α στην UCB Pharma στο Βέλγιο και στη Roche στην Ελβετία. Προσχωρεί στην Angelini Pharma από την OncoAndredi Therapeutics, μια κορυφαία εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Πολωνία, όπου εργάστηκε ως Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος της Angelini Pharma και βοηθάω στην περαιτέρω έρευνα και καινοτομία της», σχολίασε ο Rafal Kaminski. «Η Angelini Pharma διαθέτει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο σε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών τομέων και είμαι πρόθυμος να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και να ηγούμαι της ολοκληρωμένης ομάδας Ε&Α που συνεργάζεται με την ηγετική ομάδα».

Ο Rafal Kaminski έλαβε το πτυχίο ιατρικής και το διδακτορικό του στη φαρμακολογία από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Λούμπλιν της Πολωνίας και ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική του εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Radboud στην Ολλανδία και στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. Απέκτησε δίπλωμα στη Φαρμακευτική Ιατρική από το ULB στο Βέλγιο.