Η.Π.Α: Σύλληψη παράνομου παραγωγού ηλεκτρονικού τσιγάρου με έλαιο μαριχουάνας

0

Συνελήφθη στο Winskonskin άντρας που παρασκεύαζε παράνομα ηλεκτρονικά τσιγάρα με έλαιο μαριχουάνας.

Ένας άνδρας από το Wisconsin κατηγορείται για παράνομη επιχείρηση που απασχολούσε 10 εργαζόμενους και παρήγαγε, κάθε μέρα για σχεδόν δύο χρόνια, χιλιάδες πλαστούς ατμοποιητές ηλεκτρονικού τσιγάρου προγεμισμένους με έλαιο μαριχουάνας (THC), ανέφεραν οι αρχές.

Οι εισαγγελείς της κομητείας Kenosha δήλωσαν ότι ο 20χρονος Tyler Huffhines είχε εργαζόμενους για να συσκευάζουν με «επαγγελματικό» τρόπο τους ατμοποιητές. Οι αρχές δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι συσκεύαζαν περίπου 3.000 έως 5.000 προγεμισμένους ατμοποιητές την ημέρα, οι οποίοι πωλούνταν προς 16 δολάρια το πακέτο.

Με βάση τον τρόπο με τον οποίο είχε στηθεί, αυτή ήταν μια hi-tech επιχείρηση που λειτουργούσε για αρκετό καιρό“, δήλωσε ο Andrew Burgoyne, βοηθός εισαγγελέα της επαρχίας Kenosha County, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τη Δευτέρα. Η αστυνομία δήλωσε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Huffhines την Πέμπτη. Έχει προφυλακιστεί με εγγύηση αξίας 500.000 δολαρίων, ενώ περιμένει να του υποβληθούν κατηγορίες. Το δικαστήριο ήταν την  Παρασκευή. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Mark Richards, δεν απάντησε σε κανένα ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μήνυμα.

Οι οργανισμοί δίωξης ναρκωτικών του Kenosha εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας σε δύο σπίτια. H εφημερίδα Kenosha News αναφέρει ότι οι αρχές κατάσχεσαν 85 κιλά μαριχουάνας, ελαίου THC, 8 πυροβόλα όπλα και περίπου 20.000 δολάρια σε μετρητά.

Οι αρμόδιες αρχές Υγείας προειδοποίησαν να μην αγοράζουν οι πολίτες πλαστούς προγεμισμένους ατμοποιητές. Δεν είναι γνωστό εάν η συγκεκριμένη παράνομη επιχείρηση του Wisconsin έχει συνδεθεί με οποιεσδήποτε ασθένειες που έχουν ξεσπάσει.

Καμία συγκεκριμένη συσκευή ατμίσματος, υγρό αναπλήρωσης ή συστατικό δεν έχει συνδεθεί με τις πνευμονοπάθειες που έχουν ξεσπάσει. Αλλά τελευταία η προσοχή όλων στρέφεται σε συσκευές, υγρά, και επαναγεμιζόμενους ή μη ατμοποιητές που δεν πωλούνται στα καταστήματα.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει επικεντρώσει την έρευνά της σε ένα συστατικό που ονομάζεται οξική βιταμίνη Ε (Vitamin E acetate), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για να κάνει πιο πυκνό, πιο παχύρευστο το υγρό αναπλήρωσης που περιέχει έλαιο μαριχουάνας και το οποίο θεωρείται επικίνδυνο εάν θερμανθεί και εισπνευστεί.

Ο CDC (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών της Αμερικής) διερευνά επίσης την οξική βιταμίνη Ε (Vitamin E acetate), αλλά οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξετάζουν και διάφορα άλλα συστατικά. Την περασμένη εβδομάδα, το CDC προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν προϊόντα από το δρόμο επειδή οι ουσίες που περιέχονται σε αυτά είναι άγνωστες. Ο οργανισμός προειδοποίησε επίσης τους πολίτες να μην τροποποιήσουν τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου και να μην προσθέτουν ουσίες που δεν προορίζονται από τον κατασκευαστή.

Πηγή: Associated Press