Η Roche Hellas διακρίθηκε για την επένδυσή της στην καινοτομία

0

Για μια ακόμη χρονιά, η Roche Hellas διακρίθηκε στο πλαίσιο του θεσμού Salus Index Awards, αποσπώντας βραβείο αριστείας για την επένδυσή της στην καινοτομία. Το βραβείο εκ μέρους της Roche Hellas παρέλαβε η κ. Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της εταιρείας.

 

Η κ. Καπόρη, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη σημαντική αυτή διάκριση, τόνισε ότι η καινοτομία αποτελεί θεμέλιο λίθο της δομής της Roche, με σκοπό την εξεύρεση νέων καινοτόμων λύσεων που καλύπτουν ανεκπλήρωτες ανάγκες και βοηθούν τους ασθενείς να ζουν περισσότερο και να ζουν καλύτερα. Παράλληλα επεσήμανε ότι, την ίδια κουλτούρα καινοτομίας εφαρμόζει με συνέπεια η Roche και στην Ελλάδα.

«Συμπληρώνοντας φέτος 40 χρόνια παρουσίας στη χώρα, στη Roche Hellas λειτουργούμε με στόχο να εξασφαλίσουμε στους έλληνες ασθενείς ανεμπόδιστη πρόσβαση στις θεραπείες μας. Η επένδυση της εταιρείας σε κλινικές μελέτες μόνο για το 2018 εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 4,2 εκατ. ευρώ. Όλοι εμείς καθοδηγούμαστε καθημερινά από το σκοπό μας: Να κάνουμε τώρα αυτό που θα χρειαστούν οι ασθενείς στο μέλλον. Ο ασθενής είναι και θα παραμείνει στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε και ο λόγος για τον οποίο δουλεύουμε καθημερινά», ανέφερε η κ. Καπόρη.

Τα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας Salus Index απονέμονται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του φαρμάκου, της υγείας και της ομορφιάς και διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις τους σε θέματα κερδοφορίας, επενδύσεων, έρευνας και καινοτομίας, τόνωσης της απασχόλησης και κοινωνικής προσφοράς.

Αναλυτικότερα, οι διακρίσεις για το 2018 βασίστηκαν σε αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης και απονεμήθηκαν στις εταιρείες με α. την υψηλότερη κερδοφορία, β. τις περισσότερες προσλήψεις στο διάστημα 2016 – 2017, γ. τα σημαντικότερα ερευνητικά προγράμματα και σχέδια καινοτομίας, καθώς και τα σημαντικότερα επενδυτικά σχέδια.

Σημειώνεται ότι η Roche Hellas βραβεύεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των Salus Index Awards.

Σχετικά με τη Roche

Η Roche αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία παγκοσμίως στον Κλάδο Φαρμάκων και Διαγνωστικών και εστιάζει στην προαγωγή της επιστήμης με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Ο συνδυασμός της δυναμικής των Κλάδων Φαρμάκου και Διαγνωστικών υπό την ίδια στέγη, έχουν καταστήσει τη Roche ηγέτιδα στην εξατομικευμένη θεραπεία – μια στρατηγική που έχει στόχο να προσφέρει σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, με ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η Roche κατέχει επίσης ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.

Από το έτος ίδρυσής της, το 1896, η Roche εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας πολλών παθήσεων και να προσφέρει σημαντικό όφελος  στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, η εταιρεία με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Τριάντα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί από τη Roche συμπεριλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μεταξύ αυτών πολύτιμα για τη ζωή αντιβιοτικά, ανθελονοσιακά και αντικαρκινικά φάρμακα. Στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, η Roche βρίσκεται για ένατη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση μεταξύ των εταιρειών του Κλάδου της Φαρμακευτικής και Βιοτεχνολογικής Βιομηχανίας και των Επιστημών Υγείας βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones.

Ο Όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και το 2017 απασχόλησε περισσότερους από 94.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το 2017, η Roche επένδυσε 10,4 δισ. ελβετικά φράγκα σε Έρευνα & Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις ύψους 53,3 δισ. ελβετικών φράγκων. Η Genentech στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της  Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.com, www.roche.gr.