Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε στηρίζει το Σωματείο «ΕΡΜΗΣ»

0

Η συμμετοχή της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε σε δύο πρόσφατα επιστημονικά συνέδρια έγινε αφορμή για μία ακόμα κοινωνική πρωτοβουλία, με σκοπό τη στήριξη του Πανελλήνιου Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ».

Η ΒΙΑΝΕΞ συμμετείχε στο 26ο Συνέδριο Ρευματολογίας και στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας που πραγματοποιήθηκαν από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018, στην Αθήνα. Το 26ο Συνέδριο Ρευματολογίας διοργάνωσε η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία – Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε η ερευνητική δραστηριότητα των Ελλήνων ρευματολόγων, καθώς και επίκαιρα θέματα καθημερινής πρακτικής. Το 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας είχε ως αντικείμενο τα νοσήματα του πεπτικού σωλήνα, του ήπατος και των χοληφόρων και παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα στην ηπατολογία, την ενδοσκόπηση και τις ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Στα περίπτερα της ΒΙΑΝΕΞ που λειτουργούσαν στο πλαίσιο των συνεδρίων, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων. Με κάθε σωστή απάντηση γέμιζε ένας ψηφιακός «κουμπαράς», με στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των 1.500 ευρώ από κάθε συνέδριο και να δοθεί στο Σωματείο «ΕΡΜΗΣ».

Ο «ΕΡΜΗΣ» από την ίδρυσή του εργάζεται για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών, εφαρμόζοντας δοκιμασμένες αλλά και νέες καινοτομικές, παιδαγωγικές και θεραπευτικές μεθόδους. Έχει συμπληρώσει 30 έτη λειτουργίας και στην παρούσα φάση εξυπηρετεί ενενήντα και πλέον παιδιά με αναπηρίες, τα περισσότερα εκ των οποίων μεταφέρει από και προς τα σπίτια τους, εξυπηρετώντας περίπου δεκαεπτά διαφορετικούς Δήμους, από τη Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη έως και τη Νίκαια.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.