ΙΑΣΩ: Έχουμε δεχθεί μη δεσμευτική προσφορά από fund του εξωτερικού

0

Στην επιβεβαίωση δημοσιευμάτων ότι έχει δεχθεί μη δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού επιβεβαιώνει η Ιασώ, μετά και την υποβολή σχετικού ερωτήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν έχει υποβληθεί δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών της.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή, οι μέτοχοι της μητρικής του ομίλου έχουν δεχθεί προσφορά από private equity fund. Η προσφορά τελεί υπό σειρά αιρέσεων με βασικότερη τη διενέργεια νομικού και οικονομικού ελέγχου. Όπως διευκρινίζεται, η πρόταση αυτή δύναται να αποσυρθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια του fund και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα μετουσιωθεί σε δεσμευτική προσφορά.

Η ανακοίνωση του ΙΑΣΩ

«Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, τα οποία αναφέρονται σε Δημόσια Πρόταση από αμερικανικό fund προς τους μετόχους της εταιρίας ΙΑΣΩ Α.Ε. (εφεξής η Εταιρία), και σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρία ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Αρχικά η Εταιρία διευκρινίζει ότι δεν έχει υποβληθεί δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών της.

Η Εταιρία έχει δεχθεί μη δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού, η οποία τελεί υπό σειρά αιρέσεων και υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος.

Διευκρινίζεται ότι η πρόταση αυτή δύναται να αποσυρθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια του fund και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα μετουσιωθεί σε δεσμευτική προσφορά».

.Σημειώνεται ότι η λειτουργία της κλινικής του ομίλου ξεκίνησε το 1996, ενώ πρόσφατα πουλήθηκε το ΙΑΣΩ General. Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ελλάδα, με τρεις μονάδες υγείας, δύο στην Αθήνα και μία στη Λάρισα, Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στην Αττική, τον Φιλοκτήτη και τράπεζα βλαστοκυττάρων.

Πηγή: Businessnews.gr