ΗΠΑ : Νεκρά έξι παιδιά από λοίμωξη αδενοϊού

0

Οι αδενοϊοί συνήθως προκαλούν ήπια ασθένεια, με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.

Έξι παιδιά πέθαναν και άλλα 12 νόσησαν προσβεβλημένα από αδενοϊό στο Κέντρο Ουάνακι για Νοσηλεία και Αποκατάσταση στο Χάσκελ του Νιού Τζέρσεϊ, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της πολιτείας.

Οι αδενοϊοί συνήθως προκαλούν ήπια ασθένεια, με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.

Ωστόσο τα παιδιά αυτά που προσβλήθηκαν σε αυτήν την περίπτωση είχαν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, διευκρίνισε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας του Νιού Τζέρσεϊ.

Το Κέντρο Ουάνακι έλαβε «οδηγία να μην δεχθεί νέους ασθενείς έως ότου λήξει το ξέσπασμα της νόσου και αυτό συμμορφώθηκε πλήρως», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών οι αδενοϊοί μπορούν να προκαλέσουν από ήπια ως σοβαρή νόσο, αν και η περίπτωση να νοσήσει κάποιος σοβαρά είναι λίγοτερο συνηθισμένη. Οι άνθρωποι με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή αναπνευστικά ή καρδιακά νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά όταν προσβληθούν από αδενοϊό.

Το ξέσπασμα αυτό στο Ουάνακι, το οποίο προκλήθηκε από τον αδενοϊό 7, «προσέβαλε πολύ ευαίσθητα ιατρικώς παιδιά με σοβαρά αδύναμα ανοσοποιητικά συστήματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι το Κέντρο «ενημέρωσε σύντομα όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες μόλις εντοπίστηκε ο ιός» στις 9 Οκτωβρίου.

Οι ακριβείς ηλικίες των παιδιών που πέθαναν δεν ανακοινώθηκαν για λόγους σεβασμού του ιατρικού απορρήτου, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Νικόλ Κίργκαν.

Η έρευνα των πολιτειακών αρχών συνεχίζεται, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ το νοσοκομείο δεν δέχεται άλλους ασθενείς.

«Ο συνδυασμός ενός κακού στελέχους του αδενοϊού με τον ευαίσθητο πληθυσμό οδήγησε σε ένα πιο σοβαρό ξέσπασμα» της νόσου, σημείωσε το υπουργείο.

Το κέντρο αυτό στο Χάσκελ είναι ιδιωτικό. Προς το παρόν δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχόλιο που του έκανε το BBC.

Πηγή: in.gr