Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Εγκαινιάστηκε το ψυχιατρικό τμήμα

0

Την πεποίθησή του ότι το νεοσυσταθέν Ψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκρατείου νοσοκομείου «θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση υπηρεσιών ψυχικής υγείας στον χώρο της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, στην τελετή εγκαινίων της Μονάδας.

Σύμφωνα με τον κ.Γιαννόπουλο, αποτελεί «μικρό κομμάτι ενός γενικότερου σχεδίου που έχουμε για να ανοίξουν ψυχιατρικές κλινικές στα γενικά νοσοκομεία, ώστε βαθμιαία και τα Ψυχιατρικά που έχουν απομείνει, να χάσουν τον ιδρυματικό τους χαρακτήρα και να μετεξελιχθούν σε πιο αναβαθμισμένα νοσοκομεία, με πιο ειδικές υπηρεσίες».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να στελεχωθεί επαρκώς η κλινική «ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψυχιατρικής εφημερίας στην περιοχή».

«Αυτό το εγχείρημα δεν θα το είχαμε αν δεν υπήρχε η πολιτική βούληση»

Όπως διευκρίνισε πάντως η προϊσταμένη αυτοτελούς Τμήματος ελέγχου ποιότητας, έρευνας και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του Ιπποκρατείου Δήμητρα Εμμαννουηλίδου, «αυτό το εγχείρημα δεν θα το είχαμε αν δεν υπήρχε η πολιτική βούληση».

Η δυναμικότητα του Τμήματος ανέρχεται σε 12 κλίνες και ο χώρος στον οποίο αυτές αναπτύσσονται, πληροί το σύνολο των απαιτήσεων και προδιαγραφών λειτουργίας μιας ψυχιατρικής κλινικής, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας την υφιστάμενη κτιριακή υποδομή και τις επί συνόλου παροχές υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου.

Παράλληλα, υπάρχουν και δύο θάλαμοι -ένας δίκλινος και ένας μονόκλινος- για απομόνωση, για ασθενείς που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης, όπου υπάρχει φυσικός φωτισμός από παράθυρα που είναι πολύ ψηλά τοποθετημένα ώστε η πρόσβαση να είναι απαγορευτική.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ