ΙΣΑ : Δικαίωση από το ΣτΕ στην προσφυγή που έκανε κατά του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου

0

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίηση του για τη δικαίωση από το ΣτΕ στην προσφυγή που έκανε κατά του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ικανοποίηση του για τη δικαίωση του ιατρικού κλάδου από το Συμβούλιο της Επικράτειας που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους-ελεύθερους επαγγελματίες σε σύγκριση με τους μισθωτούς, καθώς προσβάλλει την αρχή της ισότητας.

Ο ΙΣΑ είχε προσφύγει στο ΣτΕ στις 2/2/17, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που προσδιόριζε τις ασφαλιστικές εισφορές των γιατρών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο ΙΣΑ συντασσόμενος με τους υπόλοιπους Ιατρικούς Συλλόγους έδωσε μάχη εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να αποτρέψει την εφαρμογή του απάνθρωπου ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου που οδήγησε στην εξαθλίωση χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες δημεύοντας με αυταρχισμό, το εισόδημά τους.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης δήλωσε τα εξής :

«Δώσαμε μάχη για να αποτρέψουμε τη εφαρμογή αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους. Εξαντλήσαμε όλα τα μέσα και πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Αναμένουμε τώρα το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών και είμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουμε εάν χρειασθεί για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του ιατρικού κλάδου».