Ιταλία: Nέος νόμος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στα σχολεία

0

Με νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ την Δευτέρα, οι γονείς στην Ιταλία έχουν ενημερωθεί ότι τα παιδιά τους απαγορεύεται να πάνε στο σχολείο αν δεν έχουν αποδεδειγμένα εμβολιαστεί.

Οι γονείς που θα στέλνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους ηλικίας 6-16 ετών στο σχολείο κινδυνεύουν με πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ αλλά θα γίνεται κανονικά η παρακολούθηση των μαθημάτων ενώ τα παιδιά κάτω των 6 ετών θα αποκλείονται από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με το νέο νόμο όλα τα παιδιά θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν τα παρακάτω εμβόλια: ιλαράςπαρωτίτιδαςερυθράςανεμοβλογιάςπολιομυελίτιδαςηπατίτιδας Β, τετάνου και αιμόφιλου ινφλουέντζας.

Εμβόλιο

Επίσης οι γονείς θα παροτρύνονται να εμβολιάζουν τα παιδιά τους για τα εμβόλια του μηνιγγιτιδοκόκκου Β και C, του πνευμονιοκόκκου και του ροταϊού.  Όλα τα εμβόλια θα προσφέρονται δωρεάν και θα μπορούν να γίνονται και στα φαρμακεία.

Η εφαρμογή του νέου νόμου για τον οποίο υπήρξαν πολύμηνες συζητήσεις, στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των παιδικών εμβολιασμών, μετά από μια περίοδο που τα κρούσματα ιλαράς στη χώρας παρουσιάζουν αύξηση.