Κάνναβις και έρως

0

Από τα κολπικά υπόθετα της εταιρείας Foria  που στα διαφημιστικά της video οι κυρίες που τα χρησιμοποίησαν περιγράφουν τις εμπειρίες τους ως μοναδικές και εντυπωσιακά έντονες, έως τις ειδικές ποικιλίες κάνναβης που είναι φτιαγμένες ώστε «να μας οδηγούν σε ερωτικούς παραδείσους» όπως η Mr Nice της εταιρείας Paradigm, η αγορά σπεύδει  να αξιοποιήσει… την καλή φήμη που έχει η κάνναβη στο κρεβάτι.

Υπάρχει όμως και επιστημονική τεκμηρίωση των θρυλούμενων; 

 

Ακολουθεί μια καταγραφή σχετικών επιστημονικών ερευνών. Τα αποτελέσματά τους θα μπορούσε κανείς να πει ότι επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω την καλή φήμη του φυτού.

Πανεπιστήμιο Stanford: Περισσότερο sex κατά 20% κάνουν όσοι χρησιμοποιούν κάνναβη

Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες που κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης έχουν σεξουαλική επαφή κατά με μέσο όρο 7,1 φορές το μήνα, ενώ εκείνες που δεν κάνουν έχουν κατά μέσο όρο 6 σεξουαλικές συνευρέσεις το μήνα.

Στους άνδρες, οι καθημερινοί χρήστες κάνναβης έκαναν σεξ 6,9 φορές το μήνα σε σύγκριση με τους μη χρήστες που έκαναν σεξ 5,6 φορές το μήνα κατά μέσο όρο.

Oι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αναλύοντας τα δεδομένα των απαντήσεων 50 χιλιάδων Αμερικανών και Αμερικανίδων που βρίσκονταν μεταξύ 25 και 45 ετών και η έρευνα έγινε με τη συνεργασία του National Survey of Family Growth και τη χορηγία του Ομοσπονδιακού  Centers for Disease Control and Prevention. «Oι χρήστες κάνναβης κάνουν 20% περισσότερο σεξ από τους μη χρήστες»,υπογράμμισε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Michael Eisenberg.

«Η κάνναβη αυξάνει τη γυναικεία λίμπιντο»

Η Γυναικολόγος-μαιευτήρας Δρ Becky Kaufman συν-συγγραφέας πολλών μελετών που ερευνούν τη σεξουαλική συμπεριφορά, διεξήγαγε έρευνα που αφορά στις γυναίκες, τη χρήση κάνναβης, τη λίμπιντο και την αντίληψη της σεξουαλικής εμπειρίας. Η έρευνά της διεξήχθη μεταξύ 133 ενήλικων γυναικών. Κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου ελέγχου, το 29% των γυναικών δήλωσε ότι είχε χρησιμοποιήσει μαριχουάνα πριν από το σεξ.

Από αυτές τις γυναίκες το 68% δήλωσε ότι η κάνναβη έκανε τη σεξουαλική του εμπειρία πιο ευχάριστη και το 62% ότι αύξησε την ελευθερία και ενέτεινε τον οργασμό του.

Έρευνα του Χάρβαρντ: H κάνναβη συνδέεται με την αυξημένη παραγωγή σπέρματος

Το αποτέλεσμα της πρόσφατης έρευνας του Πανεπιστημίου ήταν μια μεγάλη έκπληξη.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές συνέλεξαν 1.143 δείγματα σπέρματος από 662 άνδρες μεταξύ 2000 και 2017. Κατά μέσο όρο οι άντρες ήταν 36 ετών, κυρίως λευκοί και μορφωμένοι. Όλοι τους ανήκαν σε ζευγάρια που ζήτησαν βοήθεια από κλινική γονιμότητας σχετικά με τη σύλληψη.

Περισσότερο από το ήμισυ (55%) των ανδρών δήλωσαν ότι καπνίζουν κάνναβη. Από αυτούς, 44% δήλωσε ότι είχε κάνει χρήση του φυτού στο παρελθόν και 11% ταξινομούνται ως τρέχοντες χρήστες.

Η ανάλυση των δειγμάτων σπέρματος έδειξε ότι οι άνδρες που είχαν καπνίσει κάνναβη είχαν μέση συγκέντρωση σπέρματος 62,7 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο, όσοι δεν είχαν καπνίσει ποτέ είχαν μέση τιμή 45,4 εκατομμύρια

Μόνο το 5% των χρηστών κάνναβης είχε αριθμό σπέρματος κάτω των 15 εκατομμυρίων / ml, του ορίου που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ως «κανονικό» επίπεδο, σε σύγκριση με το 12% των ανδρών που δεν είχαν καπνίσει ποτέ την κάνναβη.

 

 

 

Πηγή: cannabisnews.gr