Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για προσλήψεις σε Νοσοκομεία

0

Ρουσφετολογικές απομακρύνσεις προσωπικού και ανακλήσεις διορισμών καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων, για το Γενικό Κρατικό Αθηνών και το νοσοκομείο Λήμνου.

«Η διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση του τον προϊστάμενο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Τον αντικατέστησε η γραμματέας του διοικητή…», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο νόμος απαγορεύει καθαιρέσεις προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων μέχρι να γίνουν οι κρίσεις των υπαλλήλων από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος προϊστάμενος θεωρείται επιτυχημένος και με επαρκή προσόντα. Η Ομοσπονδία δημοσιοποίησε και έγγραφο των εργαζομένων του τμήματος, οι οποίοι ζητούν να ανακληθεί η σχετική απόφαση.

Τους προσέλαβαν για να τους… απολύσουν

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ακόμη ότι στο νοσοκομείο της Λήμνου,  εγκρίθηκαν κάποιες επικουρικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις. Επιλέχθηκαν όσοι είχαν τα περισσότερα μόρια και μάλιστα ειδοποιήθηκαν να πιάσουν δουλειά. Οι ίδιοι τώρα αναφέρουν πως την τελευταία στιγμή ακυρώθηκαν οι αποφάσεις για την πρόσληψή τους. Αναφέρεται μάλιστα πως «το αίτημα προσλήψεων στάλθηκε εκ νέου προς έγκριση με τροποποιημένες ειδικότητες»!

Οι αρχικά επιλεγέντες υπάλληλοι διαμαρτύρονται γραπτώς, αναφέροντας πως παραιτήθηκαν από τις προηγούμενες δουλειές τους για να αποδεχτούν το διορισμό.