Κατέβηκαν οι σημαίες των κρατών-μελών της ΕΕ από το κτίριο του ΕΜΑ

0

Το Σάββατο  26 /01/ 2019, υπάλληλοι του ΕΜΑ κατέβασαν τις 28 σημαίες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και –τυπικά τουλάχιστον– αποχαιρέτισαν τα γραφεία του Λονδίνου, καθώς ξεκινάει η μεταφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στο ‘Αμστερνταμ της Ολλανδίας.

 

Πρακτικά ωστόσο ο ΕΜΑ θα εγκαταλείψει το Λονδίνο την 1η του Μαρτίου, με τους υπαλλήλους να εργάζονται κυρίως εξ αποστάσεως. Ένας μικρό μέρος του προσωπικού θα βρίσκεται στα γραφεία της Ολλανδίας 4-8 Μαρτίου για επείγουσες περιπτώσεις.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΜΑ, ο Οργανισμός έχει φροντίσει ώστε οι κύριες δραστηριότητές του να μη σταματήσουν, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς από τη μία χώρα στην άλλη, με προτεραιότητες την αδειοδότηση και την εποπτεία των φαρμάκων, τις διαδικασίες εφαρμογής του Brexit και την προετοιμασία για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τα κτηνιατρικά φάρμακα.

Στο πλαίσιο πάντως της τελετής, ο διευθυντής του Οργανισμού, Guido Rasi, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο και την «ευγενική του φιλοξενία από το 1995».

Οι ολλανδικές αρχές έχουν παραδώσει τις προσωρινές εγκαταστάσεις στο Sloterdijk (κτίριο Spark) από τις 9 Ιανουαρίου.