Κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Απεικόνιση στην Ογκολογία» που έγραψαν Ελληνες ιατροί

0

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην Απεικόνιση σε συνδυασμό με την επανάσταση στην Ογκολογία και κυρίως στους τομείς των στοχευμένων θεραπειών, της ανοσοθεραπείας, της έγκαιρης διάγνωσης, της σταδιοποίησης και της πρόληψης, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, στη δεύτερη ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου «Απεικόνιση στην Ογκολογία» (Imaging in Clinical Oncology) που μόλις κυκλοφόρησε από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Springer

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης έκδοσης του βιβλίου το 2013, με 230.000 περίπου downloads κεφαλαίων και τον εκδοτικό οίκο να το κατατάσσει στα best sellers των ιατρικών του εκδόσεων, ακολουθεί η δεύτερη ανανεωμένη έκδοση που αποτυπώνει όλες τις νεότερες μεθόδους διάγνωσης, σταδιοποίησης και θεραπείας των βασικότερων τύπων καρκίνων, με την επιστημονική «σφραγίδα» και εμπειρία Ελλήνων γιατρών, κυρίως από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς επίσης και από άλλες πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές και μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η ανταπόκριση στις διάφορες θεραπείες και η παρακολούθηση, είναι τομείς που με τη βοήθεια της Απεικόνισης, επιτρέπουν στον ογκολόγο να διαχειρίζεται καλύτερα τον ασθενή με καρκίνο. Παράλληλα, με τις σύγχρονες τεχνολογίες, η Απεικόνιση βοηθά στην πραγματική εκτίμηση της ανταπόκρισης στη θεραπεία, που κατ’ επέκταση αποτελεί μέγιστο όφελος για τον ασθενή και τον περαιτέρω θεραπευτικό προγραμματισμό του.

Σε δηλώσεις τους οι δύο εκ των τριών εκδοτών, κ. Ιωάννης Ανδρέου, Ακτινολόγος, Διευθυντής Απεικονιστικών Τμημάτων των Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ και κ. Πάρις Κοσμίδης, Παθολόγος- Ογκολόγος, Διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση αυτού του βιβλίου, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και η δομή του σχεδιάσθηκε από τους ίδιους τους εκδότες. Όπως τόνισαν «η έκδοση αυτή είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης συνεργασίας πλήθους ειδικοτήτων ιατρών κυρίως του ΥΓΕΙΑ αλλά και ένα πολύτιμο «εργαλείο» τόσο για τους νέους όσο και για τους επαγγελματίες ιατρούς, καθώς προσφέρει στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα βαθιά γνώση και εμπειρία στους τομείς της Ογκολογίας και της Απεικόνισης προς όφελος των ασθενών».

Το βιβλίο «Απεικόνιση στην Ογκολογία» είναι γραμμένο στα αγγλικά και ήδη έχει ξεκινήσει η διάθεση της δεύτερης έκδοσής του σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες πατήσετε εδώ: https://link.springer.com/book/10.1007/978-88-470-5385-4#toc.