Νέες καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Σαντορίνης

0

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με την οποία κατηγορεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης για αναξιοκρατία, ρουσφέτια και… πρόσληψη γευσιγνώστη ελαιόλαδου.

Με σκληρές καταγγελίες συνεχίζεται η διαμάχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με το Νοσοκομείο Θήρας στη Σαντορίνη.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με την οποία κατηγορεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης για αναξιοκρατία, ρουσφέτια και… πρόσληψη γευσιγνώστη ελαιόλαδου.

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης καλό είναι να μην ασχολείται με την ΠΟΕΔΗΝ γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου (ρουσφέτια) δεν μιλάμε για σχοινί (αξιοκρατία).

Με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της ΑΕΜΥ Α.Ε. η επιλογή στελεχών του Νοσοκομείου Σαντορίνης (Διευθυντές, Υποδιευθυντές) γίνονται από πενταμελή επιτροπή η οποία απαρτίζεται από Υπηρεσιακά και μέλη Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε.

Στη πρόσληψη των αποπεμφθέντων Διευθυντών η προηγούμενη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. σύστησε πενταμελή επιτροπή η οποία επέλεξε με κριτήρια τους Διευθυντές και υποδιευθυντές του Νοσοκομείου. Τότε όμως υπήρχε άλλη Διοίκηση στην ΑΕΜΥ Α.Ε. με πρόεδρο τον κο Σταύρου και Διευθύνουσα Σύμβουλο την κα Καραφώτη.

Το «ξήλωμα» των στελεχών

Ο κος Πολάκης αντικατέστησε την Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. με τους εκλεκτούς του οι οποίοι ξεκίνησαν το ξήλωμα των στελεχών του Νοσοκομείου Σαντορίνης, αν και είχαν συμβάλλει αποφασιστικά να ξεκινήσει η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εκτός τον ορισμό του κου Πανοτόπουλου ως Αντιπρόεδρο της ΑΕΜΥ Α.Ε. και Διοικητή του Νοσοκομείου, απελύθησαν οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές και αντικαταστάθηκαν με εκλεκτούς του κου Πολάκη.

Για την επιλογή των λοιπών εργαζομένων, η παλαιά Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. σύστησε τριμελή επιτροπή η οποία επέλεξε 130 εργαζόμενους που λήγουν οι συμβάσεις τους τον Μάιο 2018.

Για την επιλογή των νέων Διευθυντών, Υποδιευθυντών, ορίστηκε τριμελής επιτροπή και όχι πενταμελής με επικεφαλής το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ Α.Ε κο Παγκαλίδη που ανανεώθηκε η θητεία του από τον κο Πολάκη και είναι γνωστό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης Σύριζα της Σαντορίνης. Στην επιτροπή ήταν επίσης δύο Διευθυντές της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού υπάλληλοι της ΑΕΜΥ Α.Ε., η Διοικητική Διευθύντρια και ο Διευθυντής προγραμματισμού. Οι δύο Διευθυντές ήταν και στην προηγούμενη επιτροπή που επέλεξε τους αποπεμφθέντες Διευθυντές.

Γευσιγνώστης ελαιόλαδου, μηχανικός μοτοσυκλετών και πωλητής λαμπτήρων

Οι εν’ λόγω δύο Διευθυντές της επιτροπής στη τριμελή επιτροπή, διαπίστωσαν ότι οι αποπεμφθέντες Διευθυντές δεν έχουν τα προσόντα, αν και έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία σε Διευθυντικές θέσεις και αντί αυτών τα προσόντα έχουν για να προσληφθούν ο γευσιγνώστης ελαιόλαδου, ο Μηχανικός μοτοσυκλετών και ο πωλητής λαμπτήρων.

Οι εν’ λόγω Διευθυντές της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού συμμετείχαν και στην πενταμελή επιτροπή που έκανε την πρώτη επιλογή με την προηγούμενη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. Τότε διαπίστωσαν ότι οι αποπεμφέντες είχαν τα προσόντα και εισηγήθηκαν την πρόσληψή τους. Τώρα τι άλλαξε και προσλήφθηκαν άτομα από τις τοπικές οργανώσεις του Σύριζα;

Ανασφάλεια για 130 εργαζόμενους

Ανασφάλεια μεγάλη υπάρχει στους 130 λοιπούς εργαζόμενους που λήγουν οι συμβάσεις τους τέλος Μαΐου, για το τι μπορεί να κάνει ο κος Παγκαλίδης και ο κος Πανοτόπουλος; Μπορεί να τους απολύσεις όλους;

Επίσης η ΑΕΜΥ Α.Ε. δεν ανανέωσε τη σύμβαση του Καρδιολόγου που ήταν Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου αν και ήθελε να παραμείνει. Βοά η Σαντορίνη ότι δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του επειδή προσέφυγε με τους άλλους γιατρούς στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας τις επισφαλείς εφημερίες, λόγω έλλειψης Ιατρών και εργασιακής εξουθένωσης. Τους άλλους γιατρούς δεν μπορεί να τους απολύσει που συνυπέγραψαν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Είναι γιατροί του ΕΣΥ. Τους απαγορεύει όμως η ΑΕΜΥ Α.Ε. να γίνουν Διευθυντές ιατρικών τμημάτων στο υποτιθέμενο Δημόσιο Νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Αφού είναι Δημόσιο το Νοσοκομείο όπως λέει ο κος Πολάκης γιατί οι επιλογές του προσωπικού δεν γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις των γιατρών με τη διαδικασία που επιλέγονται οι γιατροί του ΕΣΥ; Που είναι η αξιοκρατία; Γιατί η κυβέρνηση δεν ψηφίζει διάταξη εισάγοντας αξιοκρατικές προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Είναι Δημόσιο ή μαγαζί γωνία για να βολεύουν τα δικά τους παιδιά;

Καλά μυαλά.».