Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Βράβευση για την εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων

0

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου βραβεύτηκε από τον υπουργό Υγείας και τη συντονιστική επιτροπή Εμβολιασμού Επαγγελματιών Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, για την επιτυχία του να έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης κατά της γρίπης των εργαζομένων πανελλαδικά, την περίοδο 2016-2017.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Φραγκιαδάκη, ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί το κύριο προληπτικό μέσο κατά της νοσοκομειακής μετάδοσης της γρίπης και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας, όπως επισημαίνει και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η σύσταση αυτή, όπως σημειώνει, στοχεύει στην προστασία ευάλωτων ασθενών από τη μετάδοση γρίπης μέσα σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη σε ποσοστό 57,11%

«Παρόλο που ο εμβολιασμός των εργαζομένων συστήνεται αρκετές δεκαετίες και το γεγονός ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού είναι αποτελεσματικός για την πρόληψη της νοσοκομειακής γρίπης, τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων δεν ξεπερνούν το 20% στην Ελλάδα. Ωστόσο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου κατάφερε και πέτυχε την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, σε ποσοστό 57,11%, κατά της γρίπης των εργαζομένων πανελλαδικά» τόνισε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου και το Δ.Σ συγχαίρουν τους εργαζόμενους, «οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ηθική υποχρέωσή τους να προστατεύουν τους ευάλωτους ασθενείς και να συμβάλουν στη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών του νοσοκομείου», καθώς και τους αρμόδιους επιστήμονες και το νοσηλευτικό προσωπικό για την οργάνωση και υλοποίηση του έργου του εμβολιασμού.