Ο Παναγιώτης Α. Τζανετής νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ

0

Δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ (692/Τ.ΥΟΔΔ/21/11/18) ο διορισμός του Παναγιώτη Α. Τζανετή, ως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στη θέση του παραιτηθέντος Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου.

Ο Παναγιώτης Τζανετής εργαζόταν, έως σήμερα, στο Νοσοκομείο «Αττικό» ως Δ/ντης Χειρουργικής του ΕΣΥ, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ από 11/2/2010 έως 3/10/2011.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Π.Α.ΤΖΑΝΕΤΗ

Γεννήθηκε στην  Αθήνα στις 1/10/1961, αποφοίτησε από το Λύκειο Φιλοθέης το 1979 και τον ίδιο χρόνο εισήχθη στην Ιατρική Ιωαννίνων απ’ όπου και αποφοίτησε για να ειδικευθεί, στη συνέχεια, στη Γενική Xειρουργική στην Αθήνα (1996). Την ετήσια υπηρεσία υπαίθρου υπηρέτησε στο ΚΥ Περάματος Μυλοποτάμου. Σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο «Αττικό» ως Δ/ντης ΕΣΥ Χειρουργικής στην ΓΠΧ (καθ. κ Πικουλής).

Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία ‘Υγεία’, Γενικό Κρατικό Αθηνών- Γεννηματάς , στο Κέντρο Υγείας Περάματος, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου (12 έτη) & στο ΑΤΤΙΚΟ (7 έτη). Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος στο ΕΚΑΒ από 11/2/2010 έως 3/10/2011 & πιο πρόσφατα μέλος του Επιστημονικού του Συμβουλίου (2017-18)

Κατέχει το μεταπτυχιακό τίτλο ‘Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής’ (ΕΠΙ), είναι instuctor του διεθνούς προγράμματος ATLS, κάτοχος του ACLS και του διεθνούς πτυχίου ECFMG (USMLE). Στο αντικείμενο της γενικής χειρουργικής διαθέτει άνω των 50 ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δύο βιβλίων. Έχει επίσης ειδικευθεί στη Βιοηθική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συγκεκριμένα απέκτησε master το 2008,  Σε αυτό το αντικείμενο διαθέτει διψήφιο αριθμό εργασιών και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης της διδακτορικής του διατριβής με θέμα: «Η θεωρία δικαιοσύνης εκτός των ορίων εθνικής κυριαρχίας. Πεδίο εφαρμογής η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας των μεταναστών χωρίς χαρτιά».

Το διδακτικό του έργο περιλαμβάνει: Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΕΚΠΑ ΠΜΣ “Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”, ATLS instructor, διδαχή σε μεταπτυχιακά ΠΜΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ/Κρήτη, Προπτυχιακά σε φοιτητές /Ιατρική Κρήτης, Προπτυχιακά σε φοιτητές Ιατρικής Αθήνας, διδασκαλία επί 3 έτη στην ΕΠΙ του ΕΚΑΒ (μετεκπαιδ. σεμινάριο για την Επείγουσα), εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικευομένων επί δυο δεκαετίες, υπεύθυνος εκπαίδευσης γενικών ιατρών στο Ρέθυμνο, καθηγητής στη Νοσηλευτική Ρεθύμνης επί πολλά έτη κά.

Κατά τα έτη 2003-2004 διετέλεσε πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνης (προνοιακή δομή για εκπαίδευση και κατάρτιση ΑμεΑ). Επί τρεις θητείες υπήρξε εκλεγμένο μέλος των Επιστημονικών Επιτροπών των νοσοκομείων Γενικού Κρατικού και Ρεθύμνου, αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ρεθύμνου, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού του ‘ΑΝΤΙΣΩΜΑ’, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (ως ειδικευόμενος), μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ (ως φοιτητής) καθώς και πολλών άλλων πολιτικών και κοινωνικών οργάνων.

Είναι 57 ετών & πατέρας τριών παιδιών σε χηρεία.