ΟΕΝΓΕ: Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου τα νοσοκομεία

0

Στάση εργασίας, από τις 10:00 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου τους πραγματοποιούν οι γιατροί της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 2/10 τα δημόσια νοσοκομεία. 

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της, μετά την απεργία και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στις 24/9, διαμαρτυρόμενη για το πολυνομοσχέδιο “σκούπα”, που όπως υποστηρίζουν “ενταφιάζει κλαδικές συμβάσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Να σημειωθεί ότι το νέο νομοσχέδιο καθιερώνει, μεταξύ άλλων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις “αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και λοιπών οργάνων διοίκησης” των συνδικάτων, “συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων κήρυξης απεργίας”.

“Μετά την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που υπερδιπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου η Γενική Συνέλευση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να έχει απαρτία και να μπορεί να προκηρύξει απεργία, η κυβέρνηση της Ν.Δ επιδιώκει να βάλει νέα εμπόδια στην συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται ούτε για «εκδημοκρατισμό» ούτε για «διευκόλυνση», αλλά για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες” τονίζουν οι γιατροί των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Οι γιατροί καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 2 Οκτωβρίου.