Οι top επεμβάσεις για το στήθος που προτείνει ο πλαστικός χειρουργός

0

Το στήθος είναι για τις γυναίκες μία ιδιαίτερη ζώνη του σώματός τους που παίζει κυρίαρχο ρόλο στην εξωτερική εμφάνιση. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται ανόρθωση για να φαίνεται πιο όμορφο και sexy. Υπάρχει όμως και μία μερίδα γυναικών που χρειάζεται μειωτική στήθους για να μπορέσει να έχει μία πιο λειτουργική καθημερινότητα, χωρίς πόνους στον αυχένα και την πλάτη.

 

 

Από την άλλη μερικά, στην περιοχή του στήθους, περίσσιο λίπος μπορεί να εμφανίζουν οι άνδρες, με την λεγόμενη γυναικομαστία που θεωρείται πολλές φορές και κληρονομική. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να επέμβει και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις.

Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους είναι μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις που πολλές γυναίκες ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό. Με τα χρόνια, το στήθος έχει πτωτική τάση, ειδικά όταν είναι μεσαίο ή μεγάλο. Σε αυτή την περίπτωση, η γυμναστική μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, γι’ αυτό αναλαμβάνουν πιο επεμβατικές τεχνικές να φέρουν την αλλαγή. Όταν η χαλάρωση είναι μεγάλη, τότε είναι και οι τομές. Η σύγχρονη ανόρθωση στήθους δεν επηρεάζει τον μελλοντικό θηλασμό. Από την επόμενη κιόλας μέρα του χειρουργείου η γυναίκα θα φοράει έναν αθλητικό στηθόδεσμο και σε λίγες μέρες δεν θα νιώθει πλέον την αίσθηση του καψίματος. Μετά από μία εβδομάδα επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητές της.

Γυναικομαστία

Η αντιμετώπιση στην γυναικομαστία είναι πάντα χειρουργική με λιποαναρρόφηση με ή χωρίς την αφαίρεση του μαζικού αδένα. Αν πρέπει να αφαιρεθεί ο αδένας η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική.

Όταν η χαλάρωση είναι μεγάλη, τότε η τομή είναι μεγαλύτερη. Ο πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά.

Μειωτική στήθους

Στην μειωτική στήθους η επέμβαση χρειάζεται γενική αναισθησία, με τρεις συνήθως τομές. Η ασθενή φεύγει την ίδια ημέρα από την κλινική. Η θηλή τοποθετείται σε ένα ψηλότερο σημείο, διαμορφώνοντας έναν μαστό θελκτικότερο. Ο πόνος είναι πλήρως αντιμετωπίσιμος. Η γυναίκα επιστρέφει στην εργασία της σε μία περίπου εβδομάδα.

Νεκταρία Λαμπρινάκη

Πλαστικός Χειρουργός Αθήνα

drlamprinaki.gr