Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία ο Β’ Κύκλος Σεμιναρίων με Τίτλο “Ενδυνάμωση Εκπροσώπων Ασθενών”

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Β’ Κύκλος Σεμιναρίων με τίτλο «Ενδυνάμωση Εκπροσώπων Ασθενών» στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών και των Συλλόγων Ασθενών Patient Hub Networking, με υβριδική συμμετοχή εκπροσώπων μελών της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας από διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες σε όλη την Ελλάδα.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χωρίστηκαν σε 2 επιμέρους κύκλους εκπαίδευσης με τίτλους: «Πολιτικές Υγείας και Φάρμακο» και «Ενδυνάμωση Εκπροσώπων Ασθενών», αποτέλεσαν μέρος του «Patient Hub Networking» και πραγματοποιήθηκαν στον συνεργατικό χώρο ενδυνάμωσης και καινοτομίας ασθενών Patients Hub.

Ο δεύτερος κύκλος εκπαίδευσης επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων για τους εκπροσώπους ασθενών, ώστε να υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις κοινότητές τους, να επικοινωνούν τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους και να διασφαλίζουν ότι η φωνή τους ακούγεται στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για την υγειονομική περίθαλψη.

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 η κα. Μαρί Χάλακα, Διευθύντρια Προμήθειας / Στρατηγικής Ανάπτυξης ΕΚΕ στη ΜΚΟ PRAKSIS, ξεκίνησε τον δεύτερο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τις θεματικές «Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών» και «Μείγμα Χρηματοδότησης». Στη συνέχεια, η κα. Ελένη Ρεβέκκα Στάιου, Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Επικοινωνία, παρουσίασε το σεμινάριο με θέμα «Public Speaking». Την ημέρα ολοκλήρωσε το σεμινάριο για το «Storytelling», με εισηγήτρια την κα. Εβίκα Καραμαγκιώλη, Νομικό, Διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Παρισίων.

Ακολούθως, στις 22 Απριλίου 2023 η κα. Μυρτώ Ξανθοπούλου, Σύμβουλος Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, ξεκίνησε τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με τις θεματικές «Διαχείριση & Οργάνωση Σωματείου/ΜΚΟ» και «Σχεδιασμός Προγραμμάτων», ενώ ακολούθησαν οι δύο τελευταίες εκπαιδευτικές ενότητες του Β’ Κύκλου από την κα. Αναστασία Ταμπακοπούλου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας στον Ιδιωτικό Τομέα, με θεματικές το «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία» και την «Διαχείριση Social Media».

Το έργο «Patient Hub Networking» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα διαχείρισης την «Ένωση Ασθενών Ελλάδας» και εταίρους τη «Humane» και το «Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας».

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr